Индекс на статията

 


СЪДЕБНИ ЖАЛБИ

* Нека да се накара да не се занимава и заканва , което ме страхува.
* Предупредете го, защото аз се страхувам от живота си.
* Надявам се ,че тъжбата ми ще бъде уважена,съжалена и удовлетворена.
* Мъжът ми пие и иска да си използува апартамента за лични нужди,младежки
* Искам децата ми спокойно да прекарат спокойствие в квартирата.
* Аз съм една самотна краварка и затова моля да ми се окаже помощ.
* Моля да ми се даде още една стая, защото имам четири члена.
* Във връзка с това тя ходи където си иска и с когото си иска и си прави каквото си иска по всяко денонощие на времето, не се прибира, като върши крайно лоши,укорими и нетърпими деяния, защото няма лични морални,душевни,родителски,възпитателни качества, говори най-цинични думи и изрази и върши най-долни поведения-деяния.
* Господин прокурор помествам в молбата си личните мои дърва, които съм ги насякъл от гората, около пет кубика и които на девети август тази година ми се откраднаха от гората.
* Аз имам пълно право да си потърся правото.
* Целите ми дрехи бяха скъсани в рани.
* Възмущавам се как може той ерген, а да вземе жена с пет деца на трети етаж.
* Жена ми с нервите не е добре, а той използва момента, отива и се оженва за нея.
* Имах две деца-син и дъщеря,по семейни недоразумения.
* Моля вещото лице да изследва на коя пишуща машина е написан представения ръкопис.
* Господин съдия,не съм извършил никаква измама и моля да ме оправдаете, защото адвокатът на противната страна се оказа по-голям лъжец от мен.
* Председателят на текезесето вършеше големи злоупотреби: раздаваше храна на партийните секретари, а ощетяваше другите животни.

СМЕХОСЛОВОИЗЛИЯНИЯ


* Доставените яйца са така дребни, че човек би казал, че са детски.
(обвинител)
* Познавам го отдавна и нищо лошо не мога да кажа за него,само това,че е депутат.
* Дончо го познавам като много добър и авторитетен човек.Всяко едно циганче го уважава.
* Милиционерът ме напсува.аз бях във възторг от това и затова го намушках.
* Аз с пострадалия се познавам от много време,заедно работим,черпили сме се и много се имаме,даже сме се псували на майка.
* - Към колко часа ви изнасилиха?
- Мен обикновено ме изнасилват към осем вечерта.
* Верно е ,че съм ходила с много и най-различни мъже и ,че те ми плащаха дето ги обслужвам любовно,но никога не съм била проститутка,а си бях най-обикновена сервитьорка.
* От постъпката му аз бях инфектиран и затова го ударих.
* Бях в рейса, когато изведнъж видях на улицата един чувал с риба,който се придружаваше от Хасан.
* Той е съпруг на дъщеря ми и имат граждански брак.От брака имат две деца в нетрезво състояние и в такова състояние изпъжда дъщеря ми.
* Стана една галимация и не можеше да се види кой къде е.
...Когато се набихме сами си предотвратихме боя.
* Мъжът ми ми нанесе страшен побой, от който всички в махалата бяха трогнати.
* Между нашата маса и масата на Юлиан нямаше никакви дразги.Другите маси си пиеха питието и гледаха.
* Георги ми каза в мое присъствие, че нямям място за един юмрук да ми удари,а тя,онази любовницата му, му каза,че ако е на негово място ,не само ще те ударя, но направо така ще те ударя ,че ще те пребия и на място ще те оставя,да не мръднеш повече...А аз мръднах към нея и я захлупих на земята.../Саморъчни показания/
* Господин прокурор ,госпожи и господа,братя и сестри на Република България,обръщам се към вас за всестранна помощ.три семейства сме под един покрив.Синове и снахи.Буря и гръмотевици.Камъни и дърве...Ще хвърчат трупове като на Шипка.Чакам ви като Радецки!/Откъс от молба/
* Не се признавам за виновен -не съм искал да убия едър рогат дивеч.Както си стоях,нещо в храстите шавна,помислих си ,че е таралеж и стрелях.Пък то се оказало елен!
* Приятелят ми си караше в дясната половина на пътя,а прасето на ищеца изведнъж,в нарушение на Правилника,излезе напреко.
* Осъдиха ме за дребно хулиганство ,че съм пикаел пред Градския съвет.От къде да знам ,че е градски съвет, помислих,че е някоя друга обществена сграда.

УЧАСТНИЦИТЕ В ПРАВОРАЗДАВАНЕТО

* За да се разкрие престъпния умисъл и намерение на подсъдимия съвсем не е достатъчно да се хванем само за дългата дръжка на неговата брадва./Из адвокатска жалба/
* Подсъдимият явно се е отнасял с едно хулиганско пренебрежение към околните и е мислел,че може да напикава хората и да се заяжда с тях./Из адвокатска пледоария/
* Господин началник ,донасям ви ,че извърших щателна проверка и установих по безспорен начин,че откраднатите ребра са на Станка./Из полицейски рапорт/
* Съдът, като взе предвид,че обвиняемият не се признава за виновен,ударил пострадалия по главата./Из съдебен протокол-мотиви/
* Господа съдии,всички факти, взети в тяхната съвкупност могат да убедят самата истина./Из адвокатска пледоария/
* Главата на лицето беше наведена ровеше нещо в жабката на колата./Из полицейски рапорт/
* След катастрофата задната част на автомобила беше изкълчена нагоре./Из полицейски рапорт/
* Заварих на местопроизшествието един автобус "Чавдар", който е на ТКЗС-"Кубрат",но с него не съм разговарял изобщо. /Показания на полицай/

И ДОКУМЕНТИТЕ СЕ СМЕЯТ

* Нарушителят е убил един брой заек на мотор с фар./Из наказателно постановление/
* Баща му е осъждан за кражби на селскостопански животни и понастоящем работи като такъв в с."Изворище"./Из характеристика от кмет/
* При държане на кравата за осеменяване я настъпва на левия крак./Акт за трудова злополука/
* В морално и криминално отношение е запазен,но обича да краде и да лъже./Из характеристика/
* Той имаше непосредствен авторитет сред населението,защото държеше пивницата./Из характеристика/
* Този договор се състави в два многообразни екземпляра,по един за всяка страна./Договор/
ИЗ БЮЛЕТИНА НА АВСТРАЛИЙСКАТА КОМИСИЯ
ЗА ОБЕЗЩЕТЕНИЕ НА ПОСТРАДАЛИТЕ ПРИ
ТРУДОВИ ЗЛОПОЛУКИ


Уважаеми господине,
Пиша ви в отговор на молбата за допълнителна информация към т.3 от доклада ми за злополуката. Причината за инцидента беше наречена от мен "недооценяване на обстоятелствата". Вие помолихте за по-обстойни обяснения и аз се надявам, че следващото по-долу описание на случилото се ще ви удовлетвори.
По професия съм зидар. В деня на инцидента работех сам на покрива на една новострояща се шестетажна сграда. Когато приключих работата си, установих, че са ми останали излишни тухли, които, както след това се оказа, са тежали около 230 килограма.
За да не ги пренасям на ръце до долу, аз реших да ги спусна до земята във варел, като използвам макарата, прикрепена към стената на строящата се сграда. Слязох долу, застопорих въжето, качих се обратно на покрива и сложих тухлите във варела. След това отново слязох долу и отвързах въжето, придържайки го леко, така че тухлите да бъдат спуснати бавно.
В т.11 на доклада за инцидента съм указал, че моето собствено тегло е 60 килограма. Поради изненадата си, че изхвърчах от земята така внезапно, забравих да пусна въжето. Не е необходимо да казвам, че продължих да се изкачвам по стената на сградата с висока скорост.
Някъде към третия етаж пресрещнах варела, който в този момент се придвижваше надолу към земята със също толкова впечатляваща бързина. Това може да обясни фрактурата на черепа, а също и незначителните охлузвания и счупената ключица, които са описани в т.3 от доклада за инцидента.
Продължих бързото си изкачване, като скоростта му бе съвсем леко намалена след сблъсъка ми с варела, и не спрях преди пръстите на дясната ми ръка да се врежат в макарата. За щастие по това време вече се бях окопитил и се държах здраво за въжето, вместо да се поддам изцяло на болката.
Горе-долу по същото време очевидно варелът бе стигнал до земята и при удара в нея дъното му се откачи. Този момент, вече освободен от тежестта на тухлите, останали на земята, варелът е тежал около 25 килограма. Отново ви приканвам да обърнете внимание на данните за моето собствено тегло.
Както можете да си представите, сега аз започнах бързо да слизам надолу по стената на сградата. Към третия етаж отново се срещнах с варела, който този път се изкачваше нагоре. Това ми донесе фрактури на двата глезена, избити зъби и няколко разкъсни рани по краката и долната част на тялото ми.
Тук късметът започна леко да ми изневерява. Срещата ми с варела все пак ме забави достатъчно, за да намали нараняванията ми при падането върху купчината тухли и за щастие последствията бяха само няколко пукнати гръбначни прешлена.
Съжалявам, че трябва да докладвам и това, но докато си лежах върху купчината тухли, изпитващ голяма болка и без да мога да мръдна, изглежда пак изгубих присъствие на духа и съм пуснал въжето, и единственото, което можех да правя, бе да лежа там и да гледам как празният варел започна отново пътешествието си надолу към земята и в края на краищата се стовари върху мене. Това обяснява и двата счупени крака.
Надявам се, че тези отговори ще задоволят интереса ви.
СЛУЧКИ ПО ДЕЙСТВИТЕЛНИ СЛУЧАИ:
"СТАРАТА ДАМА"

Един ден, една стара дама влиза в Канадската Национална Банка с голяма чанта пълна с пари. Тя настоява да говори с президента на банката, защото иска да отвори спестовна сметка и твърди, че има много пари. След доста разговори и спорове един служител завежда старата дама в офиса на президента. Президентът я пита колко пари иска да внесе. Тя отговаря 165.000$, докато оставя парите на бюрото му. Любопитен, той я пита как е успяла да събере толкова много пари. Старата дама му отговаря, че се обзалага. Президентът, доста учуден, я пита: “Как по-точно се обзалагате?” А старата дама отговаря: “Например, обзалагам се с вас, на 25 000$, че тестисите ви са квадратни.” Президентът започва да се смее и казва че такива облози не могат да бъдат спечелени! Старата дама отговаря: “Искате ли да се обзаложим тогава?” “Разбира се”, казва президента “залагам 25.000$, че тестисите ми не са квадратни”. Старата дама му казва: “ Добре, съгласна съм, но поради това, че сумата е доста голяма, ще дойда да проверя утре в 10:00 часа с моя адвокат като свидетел, ако това няма да ви накара да се почувствате неудобно”. “Няма проблем” казва президента на Банката. Същата вечер президентът е много нервен по отношение на облога. Той прекарва доста време пред огледалото оглеждайки тестисите си, обръщайки ги на различни страни, гледайки ги от различни ъгли, само и само да се увери, че проклетите му тестиси, по никакъв начин не могат да бъдат видяни като квадратни и за да е сигурен, че ще спечели облога. На другия ден точно в 10:00 старата дама и нейният адвокат пристигат в офиса на президента да потвърдят облога. Президентът потвърждава облога от предишния ден на стойност 25.000$ ако тестисите му са квадратни. Старата дама моли президента да свали панталоните си, за да могат тя и адвоката и да виждат всичко и той ги сваля. Тя се приближава и пита дали може да пипне тестисите му или не. “Разбира се!”, казва президента, защото е честен човек, “тъй като заложената сума е доста голяма, трябва да сте 100 % сигурна”. И старата дама започва да опипва тестисите му с усмивка... В този момент президентът вижда, че адвоката на старата дама пребледнява и започва да удря главата си в стената. Тоя я пита защо адвоката и реагира по този начин. А тя му отговаря: “Може би защото се обзаложих с него на 100.000$, че около 10 часа тази сутрин ще държа в ръцете си тестисите на Президента на Националната Банка на Канада!”

 ИЗВАДКИ ОТ ПОЛИЦЕЙСКИТЕ ДОКЛАДИ

Предлагаме ви някои извадки от полицейски доклади, отразяващи адекватно инспектираната от органите на реда обстановка. Посмейте се и … не питайте кой и как ще се справи с високата престъпност в страната…

· “... След обиска на спиртоварната на цар Киро аз и сержант Георгиев по никакъв начин не можехме да открием входната врата. Когато сержант Георгиев се измори и заспа в тоалетната, аз все пак открих вратата. Но виж - защо съм я донесъл в участъка – не помня...

· “Група от 12 топ-полицаите задържаха известна проститутка. Възбудени са 12 полицейски дела...”
· “...В началото обвиняемият упорито мълчеше, а след това неочаквано започна да отрича всичките си показания...”
· “...Задържаният Йорданов искал от продавачката водка и други сексуални удоволствия...”
· “...Под силното влияние на алкохола, гражданинът Стоянов взел тъща си за самият дявол, т.е. съвсем малко се е объркал...”.
· “...при преследването на гражданина Павлов аз произведох 8 предупредителни изстрела в главата и в останалите меки части на тялото.”
· “...Тя беше изнасилена при самоотбрана...”
· “Бяха арестувани 26 000 бутилки водка – нелегално производство...”
· “Вчеpа в pестоpант “Кошарите” се състояла престрелка между две престъпни групировки. Дежурните полицаи, намиращи се в близост до местопроизшествието, успели да избягат.”
· “Вчеpа от 12-ия етаж изхвърчал телевизоp "Sony", но не паднал на земята, а изчезнал някъде между 8-ия и 5-ия етаж.”
· “Вчера в храстите на Борисовата градина беше открит скелета на майстор на спорта по криеница.”
· “Върху потърпевшия са открити 4 рани. Две - смъртоносни, а други две, за щастие – не.”
· “Господин началник, във връзка с тежкото ми материално положение, моля да ми бъде зачислен радар за три дни!”
· “Гражданката Стоименова буйстваше, крещеше и - като вдигаше толкова шум – пречеше на гражданите в Изтрезвителното да почиват спокойно.”
· “Задържан е сержант Петров за опит за изнасилване на гражданката Аврамова. Задържана е гражданката Аврамова за отказ да сътрудничи на полицията.”
· “Заподозреният се качи в асансьора и отпраши в неизвестна посока.”
· “Като се възползва от моята неопитност, той ме облада, без дори да си плати.”
· “На местопрестъплението не беше открито оръжието, с което е извършено престъплението.” - из протокол по дело за изнасилване.
· “Организатор на скандала е бил мъжът, а озвучаването е осигурила жена му.”
· “Преследвайки престъпника, старшина Иванов стрелял във въздуха. Но за съжаление - не уцелил.”
· “Столична полиция задържа опасна група от зоофили. В акцията били използвани специално обучени кучета.”
· Из обяснителна реч на бракоразводно дело:
“Напуснах я, защото ми омръзна да ходя с непрани ризи, мръсни слипове и незакърпени чорапи – да те е срам да се съблечеш пред другите жени!”

Меридиан 27
 РЕКЛАМАЦИЯ НА СОФТУЕРЕН ПРОДУКТ

Уважаема Софтуерна компания,

Преди около година замених продукта ГАДЖЕ 7.0 с Продукта СЪПРУГА 1.0, която автоматично и много бързо инсталира продукта ДЕТЕ 1.0, който заема ужасно много място на диска и изисква прекалено много време за привеждането му от активно състояние в състояние на SLEEP или поне STANDBY. Обаче това, което най-много ме притеснява е, че продуктът СЪПРУГА 1.0 се самоактивира и намесва, когато отварям някои други продукти и ги блокира. Така, вече продукти като, БИРА_С_ПРИЯТЕЛИ.ГЪЛ, ФУТБОЛ_НЕДЕЛЯ.ГОЛ или КАРТИ_СЪБОТА_ВЕЧЕР.КОЗ повече не функционират. Още по-лошо е, че често се появява вирус ТЪЩА 1.0, който тоталано обърква конфигурацията ми. Дали изтриване от паметта и изключването от захранване би помогнало срещу този досадeн вирус? На фона на тези проблеми няма да ви изненада, че не успявам вече да отворя продукти като SEKS_SYBOTA_ SUTRIN.EXE и ДОСПИВАНЕ_ДО_ОБЕД.KEF. Бих искал да деинсталирам СЪПРУГА 1.0 и да инсталирам отново ГАДЖЕ 7.0, а най-добре някоя по-нова версия на продукт от серията ГАДЖЕ. Същевременно не бих искал да подлагам на риск съществуващия продукт ДЕТЕ 1.0 , контактът с който (в удобно за мен време), ми харесва и доставя стинско удоволствие.


ОТГОВОР ОТ СОФТУЕРНАТА КОМПАНИЯ


Уважаеми Г-н Клиент,
 

Вашият проблем е често срещан сред потребителите. В ръководството за употреба Ви предупредихме (на последната страница), че минаването от ГАДЖЕ X.0 към СЪПРУГА 1.0 носи неочаквани рискове. Имайте предвид, че СЪПРУГА 1.0 вече не е продукт за развлечение, както е ГАДЖЕ X.0, а е Съвършенна Оперативна Система (СОС или както е по-популярна ? SOS), създадена за контрол на всички останали продукти, намиращи се в обхвата й. Вече не е възможно връщане към предишната версия ГАДЖЕ X.0. Същото важи и за вируса ТЪЩА 1.0, който (това е твърдо установено) създава проблеми със съвместимостта на всички системи. Така че деинсталирането му води и до дейнсталация на СЪПРУГА 1.0 (която е дъщерен продукт на ТЪЩА 1.0). Ние препоръчваме да се изчака вируса ТЪЩА 1.0 да се деактивира необратимо от самосебе си. Различни потребители опитаха да инсталират ЛЮБОВНИЦА 1.0, но рисковете са значителни: ако случайно в този момент в адреса на същото устройство се автовключи СЪПРУГА 1.0 системата няма да може да го понесе безпроблемно и ще се задейства необратимо, активирайки в последствие вирусите RAZVOD.EXE и IZDRUJKA_DETE. EXE. Ако все пак стигнете до този момент и в последствие инсталирате ЛЮБОВНИЦА 2.0 никога не се опитвайте да го промените на СЪПРУГА 2.0, защото проблемите ще бъдат същите, ако не и по-големи. В този случай Ви препоръчваме ЕРГЕН 2.0 + всички налични версии на ГАДЖЕ XХХ.0. При положение, че все още не сте стигнали до такава крайна ситуация, продължавайте да eксплоатирате пакета много внимателно и във всеки един момент бъдете готови да отворите файла IZVINENIYА.MP3 . Ако няма ефект не Ви остава нищо друго освен да минете на значително по-скъпия GORESHTI_IZVINENIYA .AVI в комбинация с CVETIA.JPG. Съветваме Ви допълнително да употребите и БИЖУТА.USD във всички негови най-скъпи версии, а сащо НОВИ_ДРЕХИ.BGN (но само последните версии) и ЛУКСОЗНИ_ВАКАНЦИИ_В_ЧУЖБИНА .EUR.СЪОБЩЕНИЕ ОТ ПРЕСЦЕНТЪРА НА КАТ

Днес на известно столично кръстовище са претърпели пътно транспортно произшествие следните автомобили - Мерцедес модел 2008 г., БМВ модел 2008 г., Ферари модел 2008 г. и Порше модел 2008 г. - При инцидента има един загинал. Това е водача на стар Трабант, модел 1980 г., който е умрял от КЕФ.

 


 

ЩО Е ТО ДИПЛОМАЦИЯ?

Веднъж попитали Кисинджер - Какво е това «дипломация на совалката?» Кисинджер отговорил : О! Това е универсален метод! Ще ви дам пример. Искате по метода на дипломацията на совалката да омъжите дъщерята на Рокфелер за обикновено момче от руско село. - Но това е невъзможно! Как ще стане? - Много просто. Отивам в някое руско село, намирам едно обикновено момче и го питам: - Искаш ли да се ожениш за американка? Той ми отговаря: «Имаме си достатъчно руски момичета.» А аз: «Да. Но тази е дъщеря на милиардер» Той: «О! Това е друга работа» Тогава отивам в Швейцария на заседание на националната банка (???). Питам: «Искате за президент един пич от Сибир?» - Фу,- казват в банката. - А ако тук е замесен Рокфелер? - О! Това е друга работа! Отивам при Рокфелер. Питам: «Искате ли за зет руснак?» Той: «Ние в семейството всички сме финансисти!» Аз: «А той е президент на Швейцарската банка!» Той: «О! Това е друга работа! Сюзи! Ела тук. Господин Кисинджер ти е намерил съпруг. Той е президента на Швейцарската банка!» Сюзи: «Тези финансисти са все тъпаци!» Аз: «Да! Но този е кореняк сибирец!» Тя: «О-о-о! Това е друга работа» .