Първо се подава жалба в самата банка. След това в Банков надзор в БНБ. Погледнете договора дали не пише че лихвата само расте. На мен ми предложиха един анекс в който пишеше че базовия лихвен процент нараства при промяна на euribor и никъде не се споменяваш намаляване!!!
Здравейте entwickler,
И аз имам съшия проблем с Булнак. При моето последно завръщане в България Август 2009 бях неприятно изненадан че лихвения ми процент е повишен независимо че в договора ми е фиксиран на ЕУРИБОР 3 месечен + 3.14% надбавка.
В момента 3 месечния ЕУРИБОР е 1.02 % с надбавката би трябвало лихвения процент да ми е 4.16%, а е дигнат на 7.03% което е 2.87% над това, което трябва да плащам или с две думи близо 120 Е на месец повече. Което направо ме вбеси. На 7 Август подадох официална молба да ми се обясни зашщо лихвения ми процент се е вдигнал, а от един от служителите получих "мъгливото" обяснение че финансовата ситуация в България е трудна, че лихвите по депозитите са се покачили и че те трябва от някъде трябва да компенцират, което още повече ме в беси. Откъде на къде моя заем който е взет Март 2007 ще е свързан с депозитите или лошите кредите на банката...
Срещнах се и с шефа на Булбанк-Русе и имахме дискусия относно лихвения процент и той както и в твоя случай обеща да има позитивно решение но вече 3 седмици нищо. Предната седмица им пратих напомнящо писмо че чакам официално писмо относно как е определена лихвата ми но все още нямам отговор.
В договора ми ясно и точно пише заема се олихвява в ЕУРИБОР 3 м + 3.14 %. И тъй като ЕУРИБОР е публикувана стойност която не може да се манипулира, Булбанк едностранно са решили да ми вдигнат надбвавката от 3.14 на 6.03 %. В договора ясно и точно пише че надбавката е фиксирана величина и не се променя по време на заема.
entwickler,
От твоите коментари разбиреам че следвашата стъпка е ако не получа отговор от Булбанк да се обърна към Надзорния съвет на банките. Може ли да ми дадеш тяхния е-майл и физически адрес по възможност и факс тъй като живея в чужбина.
Предварително ти Благодаря.
е-маил:
Plamen1967@gmail.com