Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Съгласие на съседите при наем на магазин  (Прочетена 2608 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Zara
Гост

Ел. поща
« : Юли 02, 2009, 10:06:29 »

Моля да ми дадете мнение по този въпрос:

Трябва ли съгласие на непосредствени съседи, когато наемам помещение на партерен етаж за магазин, предназначен за нехранителни стоки? Аз като ЕТ ще съм само наемател, няма да се прави преоустройство и то не е обща част от сградата.

Благодаря ви предварително.
Активен
Pumuckl
Специалист
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 255

« Отговор #1 : Юли 02, 2009, 11:11:51 »

Тъй като предназначението на помещението е за магазин, то не е нужно да се прави преустройство и да се иска съгласие на непосредствените съседи;
Тъй като помещението не е обща част, не е необходимо да се получава съгласие на общото събрание на етажните собственици;
В случая не е нужно да се иска съгласието на съседите, тъй като магазинът е одобрен от Общината с проекта на сградата. Съгласие на съседите се иска когато се прави преустройство с промяна на предназначението – примерно от апартамент – в магазин или офис;
Има особености обаче, във връзка с това какво смятате да продавате. В случай, че това са нехранителни стоки – те може същите да са подчитени на някакъв специален режим, когато продажбите са свързани с шумове, замърсяване или др. подобни;
Преди сключване на договора за наем или покупко-продажба, следва да посикате доказателства, че помещението е спредназначение “магазин” и може да се ползва за такъв, без каквито и да е съпътсъващи го условности.

Активен

Цитат на: DEKAH
Другите неща трябва да ги знае юриста на фирмата. Ако няма такъв - да си наемат.
Входни врати
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: