Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Промяна на името в чужбина и премахване на българско гражданство  (Прочетена 1130 пъти)
0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
Ari
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

« : Март 12, 2024, 05:23:40 »

Ще си променям името (със сигурност, без значение колко трудно, категорично решение), но в чужбина, не се знае коя страна все още. Ако си го променя в чужбина, според това това което знам, ще имам 2 легални имена, освен ако не го променя отделно и в България.

1. Ако имам 2 легални имена по тази причина, в сценария, че посетя/се преместя в трета несвързана държава, кое от 2-те имена ще бъде легалното ми име в тази 3-та държава? Зависи ли напълно от законите на 3-тата държава?

2. Ако имам 2 легални имена поради вече споменаната причина и си премахна българското гражданство, легалното ми име в България ще продължи ли да бъде оригиналното ми име, което то би било ако продължа да бъда български гражданин? С други думи, премахването на българското ми гражданство би ли променило нещо?

3. Не мисля, че има какъвто и да е начин да сменя името си в България, но все пак ще питам - за информация, новото ми име ще е мъжко в България но унисекс (предимно женско) в повечето английско-говорящи страни (аз съм легално жена), казвам това в случай, че би могло да промени шанса ми да го сменя тук. Причините ми за смяна на името са изцяло субективни, заради собствения ми дискомфорт със сегашното ми име.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: