Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Развод в Германия  (Прочетена 1784 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
eineFrage
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

« : Юли 18, 2013, 09:11:38 »

добър вечер,
 аз съм българска гражданка, която от няколко години живее в Германия. Мъжът ми също е с бг гражданство. дойдох да живея тук, докато бях бременна, искам да кажа, че все още не съм работила нищо на немска земя.
 след домашно насилие,викала съм и полиция, напуснах мъжа си и заживях известно време в дом с дъщеря си. аз съм майка, която сама отглежда детето си. от ноември 2012 баща и не я е търсил, не я е виждал, не е плащал издръжка. разбира се, тъй като всички тези неща са се случили тук, а не в бг, подадох  документи за развод и права над детето.
 днес беше делото, на което мъжът ми не се яви, въпреки, че от януари месец е в Германия. мина добре- и социалните работници, и авдокатката на детето ми казаха, че аз трябва да получа попечителството... относно развода, насрочиха нова дата, на която моят мъж трябва да се яви.
 сега разбрах, че мъжът ми бил заплашвал, че щял да премести делото в България, да кажел, че съм отвлякла детето. мен от това ме е страх, защото в България никой не е наясно какво се е случвало тук.
 та , въпросът ми е- може ли делото от Германия да се премести в България, при условие, че е е започнато вече тук ,  бракът е сключен в бг и двамата , дори и детето , сме с бг гражданство?
 предварително благодаря

« Последна редакция: Юли 26, 2013, 08:47:28 от Tapizaushi79 » Активен
Пламен Димитров
Юрист

Липсва Липсва

Публикации: 77

« Отговор #1 : Октомври 03, 2013, 12:16:47 »

След като брака е сключен в България,много ми е интересно как ви развеждат в Германия?Ъ?
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: