Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: ПРАВО НА ПОЛЗВАНЕ НА ПРИЛЕЖАЩАТА ПЛОЩ КЪМ СГРАДАТА ЗА ПАРКИНГ  (Прочетена 1418 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
СIvanova
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

Ел. поща
« : Януари 25, 2013, 01:54:36 »

Здравейте, собственик съм търговски площи и апартамент в 9 етажна жилищна сграда с 52 апартамента и ателиета. Собствеността ми по Нотариален акт е: застроената квадратура, заедно с % от идеални части от общите части  на сградата и също толкова идеални части от правото на строеж върху мястото, в което е построена същата.
В последствие 14 от собствениците на апартаменти са закупили част от идеалните части от земята, а останалата част продължава да бъде собственост на предприемача.
Преди няколко дни беше разлепено съобщение, с което се уведомяват собствениците на имоти в сграда, че е проведено Общо събрание, на което е взето решение:
1. Право да ползват прилежащата площ към сградата като паркинг имат живеещите в сградата собственици на апартаменти/ателиета/ и идеални части от земята.
2. Достъпът до паркинга се ограничава.
3. Собствениците на автомобили, не отговарящи на условията по т.1 да освободят заеманите места.
4. Ключ от паркинга може да се получи от домоуправителя на блока.

Молбата ми е да получа компетентно мнение, имат ли правно основание тези 14 човека, които са взели решение  да ограничат достъпа на останалите си съседи, поради причината, че последните са с право на строеж.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: