Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Поправка в закона - наказателно постановление от КАТ  (Прочетена 5394 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
kokopati
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

Ел. поща
« : Май 28, 2009, 06:30:43 »

Здравейте,имам сления проблем :
От началото на 2008 имам издадено наказателно постановление от КАТ глоба от 150 лева и лишаване от правоуправление на мпс за 1 месец ,обжалвах пред районен съд там не падна сега пред адмистративниа съд още не съм получил решение но проверих в сайта на съда има решение от януари пак не е паднало,нямам и право на обжалване.Чета, че има промени в закона :
http://dnes.dir.bg/2009/05/14/news4440685.html ,все още имам одължено наказателно постановление и не ми е наложена санкция ,значи ли това че ще ме третират по новия закон или по стария.
« Последна редакция: Май 28, 2009, 07:03:48 от Rose » Активен
Rose
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 494

« Отговор #1 : Май 28, 2009, 07:02:54 »

Ще Ви третират по закона, който е бил в сила към датата на извършване на нарушението.
Активен

sadiata
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

Ел. поща
« Отговор #2 : Август 15, 2009, 02:54:42 »

Правилно е предходното становище ,че се взема предвид материалния закон деиствал към момента на извършване на нарушението/деянието/,освен в случаите когато преди да се постанови първоинстанционното решение настъпи промяна в материалния закон,в който трябва да е указано деиствието на новата промяна в закона във времето-тоест дали деиства при заверените случаи или заверените случаи се решават по досегашния закон.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: