Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Свидетел по наказателно дело и излизане в чужбина?  (Прочетена 4239 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
eli70
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 3

« : Май 20, 2009, 02:40:28 »

Здравейте! Била съм  повикана като свидетел по наказателно дело, но призовката не ми е връчена на мен, а я дали на един съсед. Същият пък си отишъл на село и забравил да ми я даде. Като се върна беше 2 дни след делото. Честно казано не знам какво да правя и към кого да се обърна, защото делото е и в съвсем друг град и обвиненото лице не го познавам лично.
Въпросът ми всъщност е, че имам резервирана почивка от м.март в чужбина в м.юни. Възможно ли е да имам проблеми на границата? Чакам да ме призоват отново, ама си нямам идея от процедурата.
« Последна редакция: Май 20, 2009, 02:59:14 от Rose » Активен
Pumuckl
Специалист
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 255

« Отговор #1 : Май 20, 2009, 02:58:38 »

Пазите ли призовката?
Активен

Цитат на: DEKAH
Другите неща трябва да ги знае юриста на фирмата. Ако няма такъв - да си наемат.
Входни врати
eli70
Потребител
*

Липсва Липсва

« Отговор #2 : Май 20, 2009, 04:14:00 »

Да. Пазя я. Но как да докажа, че съседа ми я дал по-късно? Освен и него да го водя...

Предполагам, че ще има ново насрочване на дело и ще ми пратят нова призовка и човека, който я носи ще си свърши работата, а не да я дава където му попадне...
Активен
Pumuckl
Специалист
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 255

« Отговор #3 : Май 20, 2009, 05:10:16 »

На призовката трябва да има телефон. Всъщност тя от съда ли е или е от досъдебното производство? Има ли телефон на дознател или е за съдебно заседание?
Активен

Цитат на: DEKAH
Другите неща трябва да ги знае юриста на фирмата. Ако няма такъв - да си наемат.
Входни врати
eli70
Потребител
*

Липсва Липсва

« Отговор #4 : Май 21, 2009, 08:23:09 »

Няма такъв телефон написан.Тъжен От съда е.

Засега въпросът ми е ще мога ли без проблем да си отида на почивката, че съм я платила и като се върна ще ги издирвам. Пък и предполагам, че ще насрочат ново дело и ще пратят нова призовка.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: