През 2003 г. получих правото за ползване на апартамент, който е придобит по време на брака ни и е записан на името на бившия ми съпруг. Жилището е придобито със съвместни средства, но по- голям дял от тях е предоставен от моя страна. Като моите родители са взели заеми от приятели и са продали наследствена къща, от която са ми предоставили парите за закупуването на този апартамент. В апартамента живея заедно с двете си деца от същия брак, които по време на бракоразводното дело бяха непълнолетни. След 2 години и двете ми деца ще навършат пълнолетие. През това време съм направила със собствени средства ремонти и подобрения на жилището. Жилището е единствено за нас трите. Какви са възможностите да останем да живеем в жилището и има ли право бившият ми съпруг да поиска продажба и разделяне на апартамента и по какъв начин може да бъде разделен той? Какви права има той върху него? Може ли да искам по-голяма част от жилището да остане на мен и децата ми?
Запазила съм фактурите за закупуване на материалите за ремонтите. Какви са възможностите да претендираме по-висок дял от апартамента, с оглед на по-големите суми, които са дадени от моя страна? Имат ли децата права в случая като се има предвид, че те нямат никакъв имот на свое име и нямат къде да живеят? Какви са шансовете да продължим да ползваме жилището или да получим по-голям дял от апартамента при евентуална делба? Ако се стигне до делба, иамме ли право да изплатим половината от жилището при съгласие от другата страна, на каква основа- данъчна или пазарна се извършва това и в какъв срок?
Абе ти защо не вземе да отидеш при консултант и да си платиш по надлежния ред , ами използваш тук , както и другите като теб Росе , която явно си упражнява правните познания и търсения.Росе , а ти като юристка , предполагам ,замисляла ли си се дали е според правилата да даваш такива отговори наляво и надясно.Утре като завършиш ( ако не си завършил) и даваш отговори наляво и надясно ще си създадеш доста лошо впечатление у колегите си , като ги оставиш гладни.Ти си родена за да работиш в някаква Правна клиника , обслужваща соц. слаби от етническите групи