Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Право на ползване на апартамент след развод  (Прочетена 8230 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
sirene
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 2

« : Ноември 20, 2009, 01:59:29 »

През 2003 г. получих правото за ползване на апартамент, който е придобит по време на брака ни и е записан на името на бившия ми съпруг. Жилището е придобито със съвместни средства, но по- голям дял от тях е предоставен от моя страна. Като моите родители са взели заеми от приятели и са продали наследствена къща, от която са ми предоставили парите за закупуването на този апартамент. В апартамента живея заедно с двете си деца от същия брак, които по време на бракоразводното дело бяха непълнолетни. След 2 години и двете ми деца ще навършат пълнолетие. През това време съм направила със собствени средства ремонти и подобрения на жилището. Жилището е единствено за нас трите. Какви са възможностите да останем да живеем в жилището и има ли право бившият ми съпруг да поиска продажба и разделяне на апартамента и по какъв начин може да бъде разделен той? Какви права има той върху него? Може ли да искам по-голяма част от жилището да остане на мен и децата ми?
Активен
Rose
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 494

« Отговор #1 : Ноември 20, 2009, 02:49:29 »

Здравейте,

Имате ли някакви документи за ремонтите? Трябва да знаете, че след навършване на пълнолетие, бившият ви съпруг може да иска делба.
Активен

sirene
Потребител
*

Липсва Липсва

« Отговор #2 : Ноември 20, 2009, 03:18:05 »

Запазила съм фактурите за закупуване на материалите за ремонтите. Какви са възможностите да претендираме по-висок дял от апартамента, с оглед на по-големите суми, които са дадени от моя страна? Имат ли децата права в случая като се има предвид, че те нямат никакъв имот на свое име и нямат къде да живеят? Какви са шансовете да продължим да ползваме жилището или да получим по-голям дял от апартамента при евентуална делба? Ако се стигне до делба, иамме ли право да изплатим половината от жилището при съгласие от другата страна, на каква основа- данъчна или пазарна се извършва това и в какъв срок?
Активен
shevanton
Потребител
*

Липсва Липсва

« Отговор #3 : Ноември 23, 2009, 09:01:24 »

През 2003 г. получих правото за ползване на апартамент, който е придобит по време на брака ни и е записан на името на бившия ми съпруг. Жилището е придобито със съвместни средства, но по- голям дял от тях е предоставен от моя страна. Като моите родители са взели заеми от приятели и са продали наследствена къща, от която са ми предоставили парите за закупуването на този апартамент. В апартамента живея заедно с двете си деца от същия брак, които по време на бракоразводното дело бяха непълнолетни. След 2 години и двете ми деца ще навършат пълнолетие. През това време съм направила със собствени средства ремонти и подобрения на жилището. Жилището е единствено за нас трите. Какви са възможностите да останем да живеем в жилището и има ли право бившият ми съпруг да поиска продажба и разделяне на апартамента и по какъв начин може да бъде разделен той? Какви права има той върху него? Може ли да искам по-голяма част от жилището да остане на мен и децата ми?
Запазила съм фактурите за закупуване на материалите за ремонтите. Какви са възможностите да претендираме по-висок дял от апартамента, с оглед на по-големите суми, които са дадени от моя страна? Имат ли децата права в случая като се има предвид, че те нямат никакъв имот на свое име и нямат къде да живеят? Какви са шансовете да продължим да ползваме жилището или да получим по-голям дял от апартамента при евентуална делба? Ако се стигне до делба, иамме ли право да изплатим половината от жилището при съгласие от другата страна, на каква основа- данъчна или пазарна се извършва това и в какъв срок?

Абе ти защо не вземе да отидеш при консултант и да си платиш по надлежния ред , ами използваш тук , както и другите като теб Росе , която явно си упражнява правните познания и търсения.Росе , а ти като юристка , предполагам ,замисляла ли си се дали е според правилата да даваш такива отговори наляво и надясно.Утре като завършиш ( ако не си завършил) и даваш отговори наляво и надясно ще си създадеш доста лошо впечатление у колегите си , като ги оставиш гладни.Ти си родена за да работиш в някаква Правна клиника , обслужваща соц. слаби от етническите групи  Ухилен
Активен
Rose
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

« Отговор #4 : Ноември 23, 2009, 09:06:30 »

Mersi, shevanton. Ще имам предвид насоките, които ми давате Смотан
Активен

shevanton
Потребител
*

Липсва Липсва

« Отговор #5 : Ноември 23, 2009, 11:22:15 »

Mersi, shevanton. Ще имам предвид насоките, които ми давате Смотан

Росе , ОБИЧАМ ТЕ !!!  Целувчица Целувчица Целувчица (К..........0 ?)

Активен
deian_iotov
Самурай

Липсва Липсва

Публикации: 199

Ел. поща
« Отговор #6 : Ноември 26, 2009, 01:16:38 »

Ухилен Ухилен Ухилен Ухилен Ухилен
леле Rose как можа.... заради теб един български адвокат обедня с 20-30 лева минимум... тцтцтц..... ужас!! Никаква колегиалност, никаква лоялност към гилдията!
 Смотан Ухилен Смотан Ухилен Смотан Ухилен
Активен
Rose
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

« Отговор #7 : Ноември 26, 2009, 04:18:11 »

Според мен онлайн консултациите са дори полезни за адвокатите. По този начин се постигат две неща:

1. Популяризира се адвокатската услуга /която в България е твърде непопулярна, всмисъл че хората дори не знаят, че им трябва адвокат точно тогава, когато всъщност спешно се нуждаят от такъв/

2. Уточнява се колко сложни са всъщност въпросите, които хората задават и как може да нямат конкретен отговор и как зависят от много неща и как всяко едно малко нещо накланя везните в една или друга посока. Т.е. нещата съвсем не са черно и бяло.
Активен

deian_iotov
Самурай

Липсва Липсва

Публикации: 199

Ел. поща
« Отговор #8 : Ноември 27, 2009, 12:46:40 »

Напълно съм съгласен с теб Rose, абсолютно.... но иди го обяснявай на онези зазлобяли, ненаяли се и алчни , че да не казвам и консервативно назадничаво разсъждаващи .... колеги.... които виждат само заплаха на "стабилността" на така или и иначе олекващи предвид кризата и т.н. портфейли! Никакво еволюционно мислене, никакъв кръгозор и широк мироглед!  Намигване
Активен
DEKAH
Самурай

Липсва Липсва

Публикации: 123

Ел. поща
« Отговор #9 : Януари 23, 2010, 01:33:42 »

Напълно съм съгласен с теб Rose, абсолютно.... но иди го обяснявай на онези зазлобяли, ненаяли се и алчни , че да не казвам и консервативно назадничаво разсъждаващи .... колеги.... които виждат само заплаха на "стабилността" на така или и иначе олекващи предвид кризата и т.н. портфейли! Никакво еволюционно мислене, никакъв кръгозор и широк мироглед!  Намигване

Вижте, въпроса не е в това дали някой адвокат ще умре от глад - това си е негов проблем. Важното е, когато се отговаря на хората да се дават само теоретични насоки, а за практическите неща следва да се насочат при съответния специалист.

В голяма част от казусите хората не споменават изцяло фактологията и това, от една страна, води до неправилно тълкуване на казуса от нас, а така се получава несъзнателно подвеждане на човека. Той си носи сам отговорност, че приема съвети във форум.

Хубаво е да стане ясно, че тук не може да се получи адекватна правна защита и всеки човек следва да се обърне към специалист за проблемите си.
Активен

Безразлично...?! Чувствам се ОТЛИЧНО!
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: