renetagg
Потребител
Липсва
Публикации: 1
|
|
« : Октомври 26, 2009, 02:47:49 » |
|
Здравейте,казуса ми е следния: преди околко 20г. са правили замерване на имоти и от съответната служба са поставили трайни знаци и ограда между моя и съседният ми имот,Която и до ден днешен си стои и никой няма възражения за нея. Но аз реших да си подам документи до общината за разрешение за изграждане на масивна ограда изцяло в моя имот,т.к. комшията ми не даде съгласие да е на мястото на мрежата. След като ми изготви инжинер исканата от общината комбинирана скица, стана ясно,че има разминаване с около 0,80 метра между изватката(скицата) от кадастара и тази от общината. Аз занесох в Общината скици,които имам за имота от преди 10 г. и се оказа,че те съвпадат с кадастралните данни, но не и с тяхните, като заявиха, че последните са верни и да извикам геодезист на място да изварши замерване.Сторих и това и за мое огромно съжаление се оказа,че действително така поставената ограда от преди 20 г. е грешно и толкова години аз съм ползвала 0.76 метра от имота на комшията ми, за което той все още не знае. Искам да попитам след като ние сме владели нетрекъснато в продължение на 20 г. тази част, без да знаем,че сме нямали правно основание за това и вина за зле свършената работа на техниците кям общината, има ли някаква процедура за превръщането на фактическото състояние в правно? Може ли да претендираме за придобивна давност,въпреки, че не се касае за обособен обект? И въобще можем ли да защитим по някакъв начин сегашното положение на оградата или ще трябва да се мести, така както трябва да е в действителност-правилно поставена? И последно искам да попитам може ли да търсим отговорност от някой? и кой? за тяхната немарливост, защото е ясно, че сегашното положение на оградата е грешно по тяхна вина, а аз троша нерви и средства, за да го разбера и вкрайна сметка те ми заявават,че това много често се случва, защтото техниците навремето са нямали днешната техника. Много ви благодаря предварително!
|