Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Развод и кредити  (Прочетена 4000 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
daria1973
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 3

« : Октомври 24, 2009, 08:48:04 »

Здравейте!
Имам следния въпрос: при развод какво става с кредитите?
Апартамента ни е купен с кредит, който е на мое име, но и съпруга ми има потребителски кредит, за който е осъден, защото не го плащаше.Когато го осъдиха запорираха и моите сметки. Сега съм в майчинство и се притеснявам, че при развод ако съпруга ми продължава да не плаща кредита си  отново ще запорират моята сметка и ще се наложи аз да плащам вноските му.Той работи, но няма трудов договор и не го осигуряват и най-вероятно и за издръжка на децата също няма да го осъдят. Имам 2 деца- на 7 години и на 4 месеца.
Благодаря ви предварително за отговора!
Днес получих уведомление от ЧСИ, че върху апартамента ни е наложена възбрана. Моля да ми отговорите дали ще мога да продължа да си плащам ипотечния и потребителския кредит, докато съпруга ми си уреди проблема по своя кредит, заради който е и тази възбрана?
Благодаря Ви!
« Последна редакция: Октомври 25, 2009, 08:39:03 от daria1973 » Активен
deian_iotov
Самурай

Липсва Липсва

Публикации: 199

Ел. поща
« Отговор #1 : Октомври 26, 2009, 10:21:07 »

Нещо много неизяснени нещица има тук но..... да се пробваме!
Първо запорирали са Ви сметките поради факта че вероятно сте съкредитоискател на съпруга Ви (т.е. гарант) и следователно и Вие носите отговорност за него! Вероятността да пристъпат към вземане от Вас е по-малко т.к. кредиторите ще се опитат първо от него да си вземат парите!
За издръжката на децата няма как да не го осъдят поне на минималната от по около 50 лева на дете независимо че не работи или поне не официално!
Сега за позследното, до колкото разбирам имате възбрана на апартамента поради факта че съпруга Ви не си е внасял потребителският заем! Това добре, но ЧСИ и кредитора на съпруга Ви нищо не може да направят по въпроса т.к. Първи ипотекарен кредитор е Банката при която той е ипотекиран. Т.е. право да си удовлетвори вземане чрез него има само банката която го е ипотекирала и то само при положение че не се спазват условията по ипотеката или т.н. предсрочно изикуме заем при неплащане!
Ако нещо не съм доразбрал можем да уточним!
И все пак не забравяйте че най точно тълкуване на казуса Ви може да направи Адвокат които се запознае точно с документите с които разполагате и чуе цялата история по случая! УСПЕХ!  Намигване
Активен
daria1973
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 3

« Отговор #2 : Октомври 26, 2009, 11:09:54 »

Благодаря Ви за отговорите!
Говорих по телефона с адвоката на банката и той ми каза, че до края на седмицата трябва да внесем вноските,които се дължат до момента и по-нататък да продължим да внасяме вноските които са по споразумението.
Но аз не разбрах ще има ли проблем при плащането на моя потребителски и ипотечен кредит, защото и сметките са ми запорирани. Адвоката обеща да вдигнат запора от сметките по които получавам майчинството и детските.И още кога се вдига възбраната от имота-след ката се платят дължимите до момента вноски , които са за 8 месеца или след изплащането на целия кредит на съпруга ми?
Активен
predel
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 4

« Отговор #3 : Ноември 09, 2009, 02:36:44 »

Благодаря Ви за отговорите!
Говорих по телефона с адвоката на банката и той ми каза, че до края на седмицата трябва да внесем вноските,които се дължат до момента и по-нататък да продължим да внасяме вноските които са по споразумението.
Но аз не разбрах ще има ли проблем при плащането на моя потребителски и ипотечен кредит, защото и сметките са ми запорирани. Адвоката обеща да вдигнат запора от сметките по които получавам майчинството и детските.И още кога се вдига възбраната от имота-след ката се платят дължимите до момента вноски , които са за 8 месеца или след изплащането на целия кредит на съпруга ми?

Ако съпругът Ви е ОСЪДЕН, то възбраната ще падне след внасяне на цялата сума заедно с разноските и лихвите по делата.....
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: