Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Помощ! Отказ от подпис на Акт15  (Прочетена 1527 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
dafoto1993
Потребител
*

Карма: +0/-0
Липсва Липсва

Публикации: 1


« : Септември 11, 2022, 12:09:20 »

Здравейте!
Бих искал да помоля за вашата помощ в решаването на един казус. Не съм юрист и работата ми не е обвързана по никакъв начин с правото.
Собственик съм на жилище, на което предстои да получи Акт15, но двама от собствениците отказват да подпишат, вероятно с цел изнудване. Апартаментът ми е почти готов за нанасяне, в момента живея на ужасно място под наем и плащам ипотечен кредит, а до месец очаквам най-хубавото нещо на света - да се появи на бял свят нашето бебче и много силно се надявам да го посрещнем в собствения си нов дом. Сградата е напълно готова, всичко е изпълнено добре, което потвърдиха мои близки (електротехник, ВиК-майстор и др.), има незначителни промени, които са отразени в екзекутивна документация. Доколкото съм запознат, строителят разполагал с пълномощно, което въпросните собственици оттеглили малко след като той е завел екзекутивната документация в общината. От общината твърдят, че без подписи на възложителите на екзекутива и на Акт15, е невъзможно продължаването на процедурата, което ми се струва съмнително. Консултирах се с адвокат, който ми каза, че трябва да се пусне нотариална покана. Такава е пусната, като единият собственик е отказал официално пред нотариус да подпише, за което е издаден протокол, а другият се крие и даже не си е получил призовката.
Въпросите ми са - Какво забавяне да очаквам оттук нататък? Може ли без техните подписи да излезе Акт16 и УП?
Запознат съм с Наредба 3 към ЗУТ и с чл. 176 от ЗУТ, където е писано, че при отказ на някои от страните, актът се подписва от органа, издал разрешително за строеж (гл. архитект към общината). Срещнах се с гл. архитект, но ми беше казано, че нищо не може да се направи без подписите на възложителите. В прав текст ми казаха - ,,Може и 15 години да не подпишат, това се решава в съда, аз не съм съд''
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  
 
Отиди на: