Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Търся адвокат в Бургас с „заплащане на резултат“ (4500 USD).  (Прочетена 580 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
telesoft
Потребител
*

Карма: +0/-0
Липсва Липсва

Публикации: 1


Ел. поща
« : Февруари 02, 2021, 07:34:57 »

Факт е, че банката ме съди (ипотечни плащания). Делото първоначално беше губещо. Ще бъде назначен счетоводен експерт, който ще изчисли размера на дълга.

Ще изчисли приблизително правилно. В този случай банката ще ми начисли приблизително 15 000 лева, едва ли повече.

1. От моя страна е предявен насрещен иск за обявяване на ипотечния договор за недействителен. Споразумението е сключено през 2007 г. в щатски долари. Лихва е «плаващ».

През това време излезе Регламентът на ЕС (2016/11) от 08.08.2016 г. Всички, които бяха в левове и евро, бяха преведени в „БДИФ“. Но тези, които бяха в щатски долари, бяха забравени за тях. Вярвам, че в резултат на това договорът стана нищожен.

Подадох насрещен иск. Но не знам дали насрещният иск е бил приет от съда. Не съм платил на държавата. мито, тъй като нямам пари. Помолих съда да приложи параграф „С“ от раздел. 3 Закони за державна такса.

Считам, че имам основания (споразумение за правна помощ между СССР и Народна република България) от 19.02.1975 г. Член 42.

Това е съмнителна перспектива (че съдът ще освободи от такса). Написах обаче, че не изисквам прилагането на последици, а в случая и неимуществен иск. Вероятно мога да платя таксата за неимуществен характер.

В невероятния случай, ако съдът уважи насрещния иск, банката вероятно ще ми дължи приблизително същата сума (9000 USD).

Факт е, че теглих заем за 27 хиляди долара. USD и са платили приблизително 36 хиляди USD за 9 години.

2. Търся адвокат в Бургас, който може:

а) Накарайте съда да приеме насрещния иск за производство. Или чрез освобождаване от такса (клауза "С", част 3 от Закона за державна такса), или чрез заплащане на такса за вземания от неимуществен характер (мога да платя това).

б) Спечелете насрещен иск.

3. Мога да предложа само “заплащане на резултат” в размер на 50% от спечеленото. Под спечелени имам предвид последиците от реституцията, а именно половината от сумите, които съм надплатил за 9 години (колко съм платил - колко съм взел). Както пиша по-горе, това е около 9 хиляди долара. САЩ (50% = 4500)
Делото в Окръжен съд Бургас.

4. Уви, без аванс.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  
 
Отиди на: