Ootis
Потребител
Липсва
Публикации: 1
|
|
« : Април 03, 2020, 12:58:28 » |
|
Здравейте. Случаят е следния - преди две седмици настаниха приятелката ми, която е все още на 16 години в заведение за "закрила на детето". Това е поради системния тормоз у тях - физически и психически. Днес разбрах, че родителите и са отказали да си я приберат, съответно след изтичане на "услугата" на съответното заведение, тя ще бъде изпратена в друг тип заведение за непълнолетни лица с криминални прояви, където със сигурност не и е мястото. Като решение беше вариянта да сключим граждански брак, с разрешението на районния съдия, понеже е непълнолетна и да я взема да живее с мен, но не съм сигурен дали това има как да стане в момента, понеже тя няма кан да попълни съответната молба от там, където е сега. Така че вариянта беше това да се случи, след като родителите и я приберат у тях отново. Понеже явно нямат такива намерения, не виждам как това може да се случи. От законова гледна точка какви са вариянтите, защото да я оставя да отиде в такъв тип заведение, със сигурност не е вариянт.
|