Начало
LawsBg
Помощ
Търсене
Вход
влезте
или
се регистрирайте
.
Септември 09, 2024, 10:07:35
Интернет - кафене за юристи
»
Начало
»
Правни въпроси онлайн
»
Лични данни-Консултация/помощ
Страници: [
1
]
Надолу
Разпечатай
Автор
Тема: Лични данни-Консултация/помощ (Прочетена 4447 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
MrWhite
Потребител
Липсва
Публикации: 2
Лични данни-Консултация/помощ
«
:
Март 01, 2019, 09:07:19 »
Здравейте.Миналата година изкарах курс за ловец.След като събрах всички нужни документи за придобиване на разрешително за ловно оръжие се оказа че такова не може да ми бъде издадено защото имам полицейска регистрация.Полицейската ми регистрация е заради кражба и е направена през 2007-ма година,като през 2008-ма беше самото дело в което бях осъден на "Обществено Порицание"Минали са 10-11 години от делото.Нямам никакви пепирни със закона от тогава дори и неплатени глоби нямам,в свидетелството за съдимост за оръжие пише че съм "НЕ ОСЪЖДАН".Свързха се с адвокат който ми написа молба за снемане на личните данни от системата на "МВР" По закон както си му е реда събрах всички нужни документи,написахме молбата и я пуснахме в "ГДНП" но молбата ми беше отказана.Имаше 14 дневен срок за обжалване.Свързах се с друг адвокат който каза че варианта ми е че полицейската регистрация ми е направена като непълнолетен и това е единствения шанс да ми бъдат снети личните данни от системата за да мога да си взема разрешителното за оръжие.Въпроса ми е ако и сега в съда ми откажат снемане на личните данни имам ли вариант за обжалване на по-горна инстанция или направо да прехвърля делото в "Европейския съд по правата на човека" или няма да имам такава опция.
Активен
AttorneyPetkova
Потребител
Липсва
Публикации: 1
Re: Лични данни-Консултация/помощ
«
Отговор #1 :
Март 05, 2019, 11:33:48 »
Здравейте.
Има практика на Върховния административен съд, съобразно която реабилитацията е основание за снемане на полицейска регистрация. За по - подробен отговор, обаче, е необходимо да се изяснят още доста въпроси във връзка със самата полицейска регистрация.
Активен
"Правото е изкуството да се създава равенство и справедливост, а адвокатът е техен закрилник от незапомнени времена до днес".
https://www.petkovalegal.com/author/fifoza/
MrWhite
Потребител
Липсва
Публикации: 2
Re: Лични данни-Консултация/помощ
«
Отговор #2 :
Март 05, 2019, 12:25:16 »
Здравейте,благодаря за отговора.Принципно съм реабилитиран по право.Не е било нужно да пускам молби или да събрирам документи за реабилитация.Наскоро е даден ход на делото и се надявам до месец да има решение.А какъв е варианта ако отново ми бъде отказана молбата да прехвърля делото в Страсбург?
Активен
Страници: [
1
]
Нагоре
Разпечатай
Отиди на:
Моля, изберете:
-----------------------------
Начало
=> За форума
=> Юридически консултации
=> Правни въпроси онлайн
Гражданско право
=> Граждански процес
=> Вещно право
=> Облигационно право
=> Търговско право
=> Гражданско право
=> Семейно и наследствено право
=> Трудово и осигурително право
Наказателно право
=> Наказателно право
=> Процесуални въпроси
Административно право
=> Административно право
=> Данъчни и финансови въпроси
=> Административен процес
Други
=> Международноправни въпроси
=> Обучение
=> Кафене
8: Undefined index: ajax_in_progress
Файл: /home/lawsbgco/public_html/forum/Themes/default/Display.template.php (main_below sub template - eval?)
Линия: 323