Здравейте адвокат .......,
обръщам се към Вас по следния казус и евентуално за защита, ако прецените, 4е е възможна и необходима?
Най напред беше наложен запор върху Сметките на фирмата ми в Булбанк, копие от което съм прика4ил а Приложението ...!
След това ...не помня то4но на коя дата, но вероятно на 7 или 8 Октомври ходих до Кантората на 4С" Иван Стръмски, където ми беше връ4ена Покана за Доброволно изпълнение ...!
Въпреки, 4е в тази покана е даден двуседми4ен срок от връ4ването на Поканата, запора е бил наложен Предварително за едни стари задължения в размер 577 лв - общински данъци за една бракувана фирмена кола с изтекла давност ...! Обяснението на 4СИ ... беше, 4е се налага запор само върху тази Сума, но на практика Вси4ки сметки и Кредитните ми карти бяха блокирани напълно за около Седмица и това на практика спря напълно Работата ни с Клиенти и Достав4ици!
След това Банката е превела парите по Сметките на 4СИ и запо4нахме да оперираме със сметките си ..., но от Кантората на 4СИ ми се обадиха да отида да платя още един път Задълженията по това дело на общината ... защото съм имал обезпе4ение - залог вписан по Овърдрафт кредита на фирмата си ...!? Нещо което си мисля, 4е тях изобщо не ги касае ... защото аз наистина имам Овърдрафт Кредит и го обслужвам редовно ве4е сигурно 7-8 години...!
Отделно 4СИ е изпратил писмо до НАПа където към момента имахме около 4700 лв текущи задължения и не разбирам ... трябва ли такива задължения да се ПРИСЪЕДИНЯВАТ ....? От на4алото на годината сме изплатили на НАП около 16000 лв разни данъци, осигуровки и тн и към момента имаме още към 3300 по памет ...! Винаги изоставаме ... защото приходите ни не са такива, 4е да издържаме на натиска на плащания към Достав4ици и вси4ки останали ...! Не съм ходил да плащам отново Задълженията по Поканата на 4Си в общината, защото не искам да плащам за едно и също нещо два пъти ...! Платил съм малко по малко от Половината от задълженията си към НАПа ... и ако се наложи ще ги платя изцяло, но в момента ми е трудно да го направя и ве4е пове4е от месец не мога да платя на Фирма достав4ик от Италия заради вси4ки тези проблеми възникнали от 4СИ!
Основния ми въпрос е ... трябва ли по Закон 4СИ да присъединява текущи задължения към НАП след като ние си ги плащаме задълженията към НАП и не сме полу4авали от тях писма и не сме осъдени от Публи4ен изпълнител ... ! 4С4 твърди, 4е ги карали така от НАПа ...? Мога ли аз да заведа дело във ВАС например да отмени тази практика и тези 4ленове от Закона за 4СИ на базата на които те един вид се упълномощават да събират и текущи Публи4ни задължения, които се променят всеки месец ... и няма Акт за тяхното принудително събиране от НАП?
Не разбира как е възможно за едни стари задължения с изтекъл срок могат на практика да блокират дейността ни на все пак действаща малка фирма от 3 ма 4овека ...?
Ще о4аквам Вашия коментар и съвет какво да правя и има ли на4ини да се защитавам от този Произвол според мене?
Поздрави
Ил4о Петков
Авгандира Импекс ЕООД
0888639227