Gerryane
Потребител
Липсва
Публикации: 3
|
|
« : Август 11, 2016, 04:35:39 » |
|
Здравейте! Семейството ни има много сериозни проблеми свързани с родителски права, системен психически тормоз и имот. Майка ми замина за чужбина напълно легално преди една година. Имам 15-годишен брат, чийто родителски права бяха иззети по съдебен път от баща ни, осъден от майка ни за психически тормоз. През тази една година, аз (близо 30-годишна работеща жена) се грижа за брат си. През тази година той стана по-самостоятелен и имаше прекрасни постижения в училище, а майка ни също полага всякакви грижи за него. Тя е психическият, моралният, финансовият стожер в семейството. През цялото време , обаче ние бяхме тормозени с всевъзможни обиди и заплахи от нашия баща. Те особено много зачестиха по време на лятната ваканция. Брат ми НЕ ЖЕЛАЕ да чува и вижда баща си и е много трудно да бъде убеден дори да ходи на срещи с него. Трябва да допълня, че брат ми е БИЛ с разстройство от аутистичния спектър, което преодоля благодарение на майка ни и на специалистите, при които ходеше. Баща ни открито казва, че ще брат ми е ВЕЩ и ще го изведе с белезници от вкъщи. В този случай са замесени и от Отдел Закрила на детето, които изцяло подкрепят действията на бащата. Относно целия психически тормоз, постоянните заплахи(работа и дори живот) и обиди ("малоумен", "глупав", "промит мозък"...), какви права имаме ние двамата като негови деца и като човешки същества да се защитим. Какво дело бихме могли да започнем-на държавно и международно ниво и ако успеем, то какви биха били последиците. Вторият ми въпрос е свързан с жилището, в което живеем. То не е купено по време на брак между двамата ( брат ми не е роден в брак). Според предишен нотариален акт е разделено по равно между родителите ми. В последствие майка ми прехвърли своята част на мен. Така аз станах съсобственик с баща ми. Може ли майка ми- като първи собственик или аз да изкупим дяла на баща ми? Съответно по пазарна цена или по данъчна оценка? Моля Ви отговорете ми, случаят е труден, а наистина имаме нужда от адекватен съвет и помощ. Благодаря предварително! С уважение, Гергана Стефанова
|