Elito0o
Потребител
Липсва
Публикации: 2
|
|
« : Май 11, 2016, 04:52:07 » |
|
Здравейте, пиша Ви, защото кашата, в която попаднах е голяма. Работя в едно заведение от миналата година /06.07.2015/ и това е първата ми работа. Студентка съм редовно обучение и работя, за да се издържам и да си плащам университета. Проблемът е още от самото начало, защото договор получих чак на 10.09.2015, другите 2 месеца ми се били водили обучителен стаж, за който си получавах своето възнаграждение по начална договорка. От септември до декември договорът ми е на 8 часа, от януари до края на март се водя на 4 часа и от 1 април отново съм на 8 часа. Главният проблем идва от това, че претърпях злополука на 30 март и съм нетрудоспособна до днес 12.05.2016. Дадох им документи за платен болничен и всичко изрядно от моя страна и след седмица получавам писмо от НОИ, че нямам осигуровки и не мога да получа платен болнични, ако имам договор да им го занеса на посоченият адрес. Отивам в НОИ и там се оказва, че от самото начало на договора съм осигурявана на 4 часа, а не само за 3-те месеца, в които съм се съгласила заради лекциите ми. Какви права имам аз и как да постъпя в тази ситуация, в която се оказва, че договорът, който имам явно е "фалшив" ?!
|