Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Правата ми,когато не си подписвал договор.  (Прочетена 3258 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
ггггг
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 2

« : Април 05, 2016, 08:05:38 »

Здравейте!Надявам се да ми бъде помогнато,защото в момента съм на кръстопът и няма към кого да се обърна.Работя от два месеца в една фирма.Още на третия ден бях включен в графика,който  и започнах хем обучение,хем работа.До момента обаче не съм видял нито договор,нито съм подписвал нещо.Интересува ме мога ли да си тръгна по всяко време по което пожелая и  ще има ли някакви последстивия за мен.През това време съм взимал трудово възнаграждение,за което съм се разписвал на най обикновен лист с име и фамилия и подпис.Единственото,което знам,че се водя на изпитателен срок от шест месеца,но аз все пак още веднъж казвам,не съм разписвал нищо.Колко време могат да задържат трудовата ми книжка и въобще имат ли това право?
Активен
bliznaci1986
Претендент
**

Липсва Липсва

Публикации: 13

Ел. поща
« Отговор #1 : Юни 30, 2017, 09:00:19 »

Проверете какъв е статуса на трудовите взаимоотношения с въпросния работодател. Това може да се провери в НАП. При констатирани нарушения сигнализирайте ИТ /Инспекция по труда/.
Не може да Ви се отговори дали ще има последствия, без да е известно дали съществува валидно сключен трудов договор. По принцип такъв може да е регистриран в НАП, без да е подписан от Вас. Само по себе си това е нарушение, но някой го правят, поради това, че това нарушение не се констатира от НАП или друг орган /ИТ/, поради факта, че работодателя е задължен да подава уведомлението по чл. 62 КТ в НАП, за сключен трудов договор, но не и копие от самият договор.
Активен

Моля да се обръщате към адвокат, тъй като посоченият от мен отговор е насочващ в съответната законова норма. Не твърдя за изчерпателност.
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: