Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Адвокатски изпит  (Прочетена 6104 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Hi Tide
Юрист

Липсва Липсва

Публикации: 56

« : Януари 13, 2009, 04:08:12 »

Колеги, какво мислите за адвокатския изпит? Мен за втори път ме късат. И то на втория тур. След всичкото учене в университета, отново ни бавят. Мисля, че след като човек е получил диплома за висше юридическо образование във ВУЗ – значи е готов да бъде адвокат. Не може ли да се направи нещо? Този сайт щом е за млади юристи - дайте да се съберем, да направим нещо. Все пак това е свободна професия. Надявам се юни вече да имам късмет. Все пак и работата и всичко ни зависи от този изпит.
Активен

Едно е да си прав. А друго е да докажеш, че си прав!
Rose
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 494

« Отговор #1 : Януари 13, 2009, 04:35:32 »

Аз лично смятам, че е добре да има такъв изпит, защото адвокатските услуги често засягат много големи лични или обществени интереси. Не би следвало всеки, който е успял да завърши университет да има право да осъществява процесуално представителство.

Ще добавя анкета по темата /старата се изчерпа/. Да видим какво мисли мнозинството за този така дискутиран изпит. Усмивчица
Активен

Hi Tide
Юрист

Липсва Липсва

Публикации: 56

« Отговор #2 : Януари 15, 2009, 09:45:16 »

На изпита през ноември имаше доста хора на възраст. Не ми се вижда нормално цял живот човек да ходи по изпити. Все пак нали затова ходим в университетите. Нали затова въведоха казуси на държавните изпити? Ако не можеш да решиш казус - просто не завършваш. А завършиш ли ставай прокурор с изпит, ставай съдия с изпит, но и адвокат да се става с изпити и то такива СЕРИОЗНИ - е малко вповече идва. Не забравяйте, че всичките тези изпити са за сметка на Вашите нерви, а знанията или ги придобива човек или не.
Активен

Едно е да си прав. А друго е да докажеш, че си прав!
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: