Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Постоянно пребиваване на чужденци в РП  (Прочетена 3937 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
andrey
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

« : Януари 13, 2016, 01:25:25 »

Аз съм украински гражданин. От 20г. съм в българия.От 16г. съм женен за българка.От толкова години имам статут на постоянно пребиваващ.Имам 2деца.В момента съм разведен.Срока на пребиваването ми се определяше от срока на валидността на моя задграничен паспорт,т.е.10г.След 1 г.той изтича.Самата процедура по удължаването на пребиваването ми  ми е ясна,понеже 1 път вече съм го правил.Но сега мисля,че ще имам проблеми,понеже съм осъден на 3г.условно с 5г.изпитателен срок.Моля да ми кажете дали това ще ми попречи да си удължа пребиваването ми в РП,а също и факта че съм разведен.Дали нещо може да се направи или да се предприеме.Предварително ви благодаря.
« Последна редакция: Януари 14, 2016, 02:28:50 от Tapizaushi79 » Активен
vassilnnikoloc
Претендент
**

Липсва Липсва

Публикации: 46

Ел. поща
« Отговор #1 : Януари 14, 2016, 10:00:32 »

Аз съм украински гражданин. От 20г. съм в българия.От 16г. съм женен за българка.От толкова години имам статут на постоянно пребиваващ.Имам 2деца.В момента съм разведен.Срока на пребиваването ми се определяше от срока на валидността на моя задграничен паспорт,т.е.10г.След 1 г.той изтича.Самата процедура по удължаването на пребиваването ми  ми е ясна,понеже 1 път вече съм го правил.Но сега мисля,че ще имам проблеми,понеже съм осъден на 3г.условно с 5г.изпитателен срок.Моля да ми кажете дали това ще ми попречи да си удължа пребиваването ми в РП,а също и факта че съм разведен.Дали нещо може да се направи или да се предприеме.Предварително ви благодаря.
Сложно е но има начин но трябва лична среща има доста утежняващи неща, свържете се с мен на еmail: vassilnnikolov@gmail.com
Активен
nmitova
Претендент
**

Липсва Липсва

Публикации: 10

« Отговор #2 : Януари 14, 2016, 11:46:02 »

Сложно е но има начин но трябва лична среща има доста утежняващи неща, свържете се с мен на еmail: vassilnnikolov@gmail.com
[/quote]

Апелирам към администраторите на сайта да обърнат внимание на адвокат Васил Николов относно разпоредбите на чл. 41 и чл. 42 от Закона за адвокатурата предвид многократните му опити да уговаря лични срещи с потребители на сайта.
"Чл. 41. (Доп. - ДВ, бр. 97 от 2012 г.) Адвокатът или адвокатът от Европейския съюз не може да привлича клиенти чрез използването на посредници.

Чл. 42. (1) (Доп. - ДВ, бр. 97 от 2012 г.) Адвокатът или адвокатът от Европейския съюз не може да рекламира своята дейност и да използва средства за привличане на клиенти, несъвместими с разпоредбите на този закон и с правилата на адвокатската етика."
Активен
Tapizaushi79
Администратор
Претендент

Липсва Липсва

« Отговор #3 : Януари 14, 2016, 02:28:35 »

Изпратихме лично съобщение на колегата. Надяваме се да обърне внимание на забележката Ви.
Активен
nmitova
Претендент
**

Липсва Липсва

« Отговор #4 : Януари 15, 2016, 11:09:41 »

Изпратихме лично съобщение на колегата. Надяваме се да обърне внимание на забележката Ви.

Благодаря, свидетел съм и на Вашите забележки по повод на колегата, но опитите му за лични срещи с клиенти продължават.

Относно запитването на потребителя за продължаване на постоянното му пребиваване - съгласно чл. 26, ал. 1 от Закона за чужденците в РБ се отказва продължаване срока на пребиваване в точно определени случай, като един от тях е и осъждане за извършено умишлено престъпление на територията на Република България, което съгласно българския закон се наказва с не по-малко от една година лишаване от свобода. От описанието не става ясно дали се касае за умишлено престъпление. Отказът за продължаване срока на пребиваване се мотивира, съобщава се на заинтересованите лица и може да се оспорва по реда на Административнопроцесуалния кодекс.
Активен
vassilnnikoloc
Претендент
**

Липсва Липсва

Ел. поща
« Отговор #5 : Януари 20, 2016, 11:46:26 »

Апелирам към администраторите на сайта да обърнат внимание на адвокат Васил Николов относно разпоредбите на чл. 41 и чл. 42 от Закона за адвокатурата предвид многократните му опити да уговаря лични срещи с потребители на сайта.
"Чл. 41. (Доп. - ДВ, бр. 97 от 2012 г.) Адвокатът или адвокатът от Европейския съюз не може да привлича клиенти чрез използването на посредници.

Чл. 42. (1) (Доп. - ДВ, бр. 97 от 2012 г.) Адвокатът или адвокатът от Европейския съюз не може да рекламира своята дейност и да използва средства за привличане на клиенти, несъвместими с разпоредбите на този закон и с правилата на адвокатската етика."
[/quote]

Благодаря, но не съм адвокат нито работя за такъв. Но дори да бях не съм нарушил гореспоменатите членове.
Поздрави
Активен
nmitova
Претендент
**

Липсва Липсва

« Отговор #6 : Януари 21, 2016, 11:18:39 »

Благодаря, но не съм адвокат нито работя за такъв. Но дори да бях не съм нарушил гореспоменатите членове.
Поздрави
[/quote]

Колега, след като твърдите, че не сте адвокат, нито работите в кантора, не става ясно защо на 20.10.2015 г. сте поканили потребителя nadq във Вашата кантора. По-долу е цитат на съобщението, публикувано от Вас на посочената дата до потребителя nadq във форума. "Здравейте,
може да се направи и в нашата кантора сме го правили и преди. Ако имате интерес свържете се с мен на телефон 0878323005, за да уговорим час за консултация.
Поздрави"
Активен
vassilnnikoloc
Претендент
**

Липсва Липсва

Ел. поща
« Отговор #7 : Януари 21, 2016, 04:03:47 »

Поздрави

Колега, след като твърдите, че не сте адвокат, нито работите в кантора, не става ясно защо на 20.10.2015 г. сте поканили потребителя nadq във Вашата кантора. По-долу е цитат на съобщението, публикувано от Вас на посочената дата до потребителя nadq във форума. "Здравейте,
може да се направи и в нашата кантора сме го правили и преди. Ако имате интерес свържете се с мен на телефон 0878323005, за да уговорим час за консултация.
Поздрави"
[/quote]
Грешка на езика, явно в бързината съм го написъл. Сега бих апелирал към Вас и колегите да не нарушавате чл. 147 от НК.
Активен
nmitova
Претендент
**

Липсва Липсва

« Отговор #8 : Януари 22, 2016, 09:50:00 »

Поздрави

Поздрави"
Грешка на езика, явно в бързината съм го написъл. Сега бих апелирал към Вас и колегите да не нарушавате чл. 147 от НК.
[/quote]

Предлагам на администраторите да заключат темата, тъй като продължението на същата не отговаря на въпроса на потребителя за постоянното му пребиваване в РБ.
Иначе вероятно "в бързината" потребителят Васил Николов ще продължи "с грешките на езика" в продължението на темата.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: