Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Относно Топлофикация  (Прочетена 1215 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Stoyanova
Потребител
*

Карма: +0/-0
Липсва Липсва

Публикации: 1


« : Декември 01, 2015, 11:07:04 »

Здравейте Госпожи и Господа!
Случката е следната: Като абонат на Топлофикация-София, отидох до там за справка по мои стари задължения и за да проверя каква е възможността за "опрощаването" им, което те предлагат.
Служителка на Топлофикация ми поиска нотариалният акт на жилището ми, за да съм се удостоверела пред тях, че аз съм собственика!!! При положение, че задължението е мое като физическо лице, абонатният номер е мой, откакто сме топлофицирани и сега изведнаж ми искат нотариален акт, с който да докажа, че аз съм собственик на отопляваният имот...!? (Не съм продавала имот, не съм купувала нов имот, не сменям партида и абонат, все съм аз от 35 години на еднин и същи адрес и един и същи имот).
Категорично отказах да и представя нотариалният си акт за собственост, защото не мисля, че имат право да ми го искат.
Въпросът ми е имат ли право в Топлофикация да искат нотариалните актове на гражданите и въз основа на какво законово основание? Защото преди няколко години ме осъдиха за стари задължения и имам запор на заплатата, но тогава не осъдиха имота за неплатени задължения, а мен като абонат - физическо лице с неплатени задължения! Намигване Усмивчица
Все си мисля, че ако са регистрирани като администратори на лични данни, биха могли да си изискват такива данни по служебен път от Агенцията по вписванията или Районните общински администрации.
Колкото до "опрощаването" (не случайно е в кавички) - това е начин да принудят хората да сключват договори с тях за разсрочено плащане на старите и нови задължения, а след сключването на договора опрощаването е кауза пердута за абоната, ако мога така да се изразя!
Ще Ви бъда благодарна, ако някой от Вас има време и ми отговори на поставеният по-горе въпрос.
Предварително Ви благодаря за отделеното време!
С уважение: Stoya
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  
 
Отиди на: