Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Казус със сътрудничество между две фирми  (Прочетена 4116 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
s2000
Потребител
*

Карма: +0/-0
Липсва Липсва

Публикации: 3


Ел. поща
« : Септември 03, 2015, 01:09:27 »

Здравейте,
(извинявам се предварително, ако темата не е приложима към този раздел)
Въпросът ми е следния: До каква степен едно юридическо лице носи отговорност за действията на друго, ако второто е "рекламирано" в обект на първото чрез поставяне на ценоразпис за дадени  услуги.

Ситуацията е следната:
Ние сме фирма, която се занимава с търговия на врати и дограми. Ние не извършваме услугата монтаж. В нашият шоурум обаче имаме ценоразписи на фирма, която извършва монтаж. Наш клиент е недоволен от услугата монтаж / ние сме му продали продукт без забележки/ и подава към нас рекламация по услугата монтаж. Ние я вписваме в регистъра за рекламации, изпращаме за наша сметка специалист, който установява,че проблема е в следствие на монтажа. Клиента подписва констативен протокол и се съгласява. Ние пишем становище на клиента,че рекламацията си трябва да наасочи към монтажната фирма. Той обаче не може да свърже с тях и подава жалба в КЗП към нас.
Те идват на проверка в нашия обект и ни заплашват,че ние носим отговорност за действията на другата фирма, защото един вид ги "рекламираме" в нашия обект, след като сме свързали клиента с тях. Твърдяха,че ние сме длъжни за наша сметка ако трябва да платим на друга фирма да отидат да извършат ремонт за наша сметка. Заплашваха ни и че ще ни обвинят в нелоялна или заблуждаваща търговска практика / Ние нямаме договорни отношения с въпросната монтажна фирма/.
Въпросът ми е имат ли от КЗП  законово основание да ни обвиняват за всичко това?
Благодаря предварително.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  
 
Отиди на: