Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Напускане по време на срок на изпитание  (Прочетена 2237 пъти)
0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
rgradev
Потребител
*

Карма: +0/-0
Липсва Липсва

Публикации: 1


« : Май 25, 2015, 02:42:31 »

Здравейте,

Имам сключен трудов договор на основание чл. 70, ал.1, във връзка с чл. 67, ал.1, т.1 от Кодекса на труда.

Страните се договарят за изпитателен срок от 6 (шест) месеца, считано от датата на постъпване на Служителя на работа. Срокът на изпитване е уговорен в полза на Работодателя. До изтичане на срока на изпитване Работодателят може да прекрати настоящия договор без предизвестие. Настоящият договор се счита за окончателно сключен за неопределено време ако не бъде прекратен до изтичане на срока на изпитване.

Срокът на предизвестие при прекратяване на трудовия договор след изтичане на изпитателния срок и след превръщането му в трудов договор за неопределено време е еднакъв и за двете страни и е в размер на 30 (тридесет) дни.

Въпросът ми е, след като няма срок на предизвестие по време на изпитателния срок, мога ли да напусна по взаимно съгласие, без да дължа предизвестие
Активен
Теофана Драгиева
Джедай
*****

Карма: +26/-0
Липсва Липсва

Публикации: 302


« Отговор #1 : Май 25, 2015, 06:25:19 »

Прекратяване на трудовия договор

Общи основания за прекратяване на трудовия договор
Чл. 325. (1) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., предишен текст на чл. 325 - ДВ, бр. 7 от 2012 г.) Трудовият договор се прекратява без която и да е от страните да дължи предизвестие:
1. по взаимно съгласие на страните, изразено писмено. Страната, към която е отправено предложението, е длъжна да вземе отношение по него и да уведоми другата страна в 7-дневен срок от получаването му. Ако тя не направи това, смята се, че предложението не е прието;
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  
 
Отиди на: