Кукер
Потребител
Липсва
Публикации: 1
|
|
« : Март 22, 2015, 11:49:30 » |
|
От 08.10.2014 до 09.02.2015 работих без осигуровки и без длъжностна характеристика, без договор, без подписани някакви документи, само с устна уговорка, каква е спецификата на задълженията ми и възнаграждение на всяко 25-то число от месеца в размер на 500 лева. Многократно имах питания дали редовно ми се внасят социалните и здравните осигуровки,на което всеки път ми беше отговаряно,че ..." ДА ! ПЛАЩАТ СЕ ВСЕКИ МЕСЕЦ " След като на 04 02.2015 си извадих от НАП личен идентификационен код ПИК разбрах, че не ми се внасят социални и здравни осигуровки . На другия ден обявих в офиса , че ме лъжат и, че няма внасяния от страна на фирмата . На 09.02.2015 год. ми бе предложено да подпиша договор, но с името на друга фирма и с друг управител ,имаше и анекс,който не ми бе връчен, но който подписах . На 24.02.2015 обявиха във фирмата, че заплати няма да получим този месец и, че те щели да бъдат изплатени след 08.03.2015 г. Попитах управителя, мога ли да получа аванс ...отговориха ми че е невъзможно . Поради това ,че спецификата на работата ми е да събирам и парични суми от клиенти, при отчитането на дневните суми в края на работния ден задържах сума, която отговаря на заплатата ми,а останалите пари издължих . Издадох всички атрибути и вещи, които ми бяха зачислени от фирмата, и обявих пред свидетели и пред управителя, че напускам. Три седмици след напускането ми на 20.03.2015 г. подадох ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА НАПУСКАНЕ , в която им обясних причините на моето напускане,а именно прекомерен риск за живота ми с неизправни МПС,неизплатени осигуровки за 4 месеца, и допълнителните неизплатени часове. Има и една странна особенност в НАП там пише че ми се начисляват социални от 04.02 2015 год до 20.02. 2015 год . само 15 дни след което там е прекратено . а аз напуснах на 24.02.2015 г. Въпроса ми е : Това което направих подсъдимо ли е ,и нося ли отговорност, понеже има да вземам заплата за още половин месец и за още 15 дни от допълнителни изработени часове след работно време ?
|