Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Заеми на член от семейството  (Прочетена 4647 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
vili_georgieva_1989
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 2

Ел. поща
« : Март 21, 2015, 11:32:14 »

Здравейте! Надявам се някой да може да ме консултира по следния въпрос. Моите баба и дядо имат две дъщери, майка ми и леля ми, като съответно всяка от тях също има по едно дете, аз и братовчедка ми. Проблемът е следният – от години баба ми тегли заеми. Никой от нас не знае къде отиват парите от тях и тя не дава адекватно обяснение (само три от заемите, за които знаем са 15 000 лв). Част от тези заеми се плащат от поръчителите, освен от банки тегли и от фирми за бързи кредити и ходи по залони къщи. Дължи пари и на близки и роднини. Месечните вноски на това, което ни е известно, надвишават размера на техните пенсии. При опити от моя страна и на леля ми да се разговаря с баба ми, тя е казвала, че ще се обеди, а дядо ми не ни позволява изобщо да говорим по този въпрос и поне пред нас се прави, че не е запознат. Въпросът ми е какво може да се направи при това положение, за да се спре тегленето на заеми от нейна страна, което няма да стане явно доброволно. Благодаря предварително!
Активен
leonskia
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 526

WWW Ел. поща
« Отговор #1 : Март 25, 2015, 09:23:38 »

Привет,
при положение, че Вашата баба е дееспособна няма вариант да ограничите участието й в гражданския оборот. В крайна сметка тя ще понесе последиците от сделките, в които участва.
Ако Ви притеснява, че има вероятност да "наследите" някои от дълговете  й, ще имате възможността да релевирате отказ от наследство по регламентирания ред.
Активен

Dixi et animam salvavi
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: