Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Напускане на работа  (Прочетена 3282 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
vilsi
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

« : Март 17, 2015, 03:10:04 »

Здравейте, искам да попитам, на работа съм от 15.01.2015г, по договор съм с 6 месечен изпитателен срок в полза на работодателя, за 6 часа, основна заплата 372 и бонусна система. Миналият месец ми освободиха от работата - 20.02.2015г, без предизвестие, но до момента не съм подписала никакви документи за напускане, нито са ми изплатили парите, нито са ми оправили документите. Въпроса ми е по закон в какъв период трябва да ми оправят документите и да ми изплатят парите. Обезщетение трябва ли да ми изплащат?
Благодаря ви предварително!!!
Активен
bliznaci1986
Претендент
**

Липсва Липсва

Публикации: 13

Ел. поща
« Отговор #1 : Юни 30, 2017, 08:51:52 »

Срок, в който трябва да се върне трудовата книжка, както и УП-тата е 14 дни. Заповедта се връчва предходният ден от който не сте на работа. Ако освобождаването в изпитателен срок е уговорено в полза на работодател или не е уговорена в ничия полза, то може да се прекрати без предизвестие от съответната страна. Ако е в полза на работодателя - от работодателя, а ако се прекратява от работника, то последният е необходимо да връчи на работодателя предизвестие. Когато не е уговорено, то се счита, че правилата важат и за двете страни, при което в изпитателният срок и двете страни могат да прекратят трудовият договор без да е необходимо предизвестие.
Активен

Моля да се обръщате към адвокат, тъй като посоченият от мен отговор е насочващ в съответната законова норма. Не твърдя за изчерпателност.
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: