Здравейте ,
Моля за помощ относно следния казус : Преди около 2 години заедно със сестра ми взехме решение да настаним нашата възрастна и болна баба (91 годишна с пълна деменция) в частен старчески дом . Баба ми получаваше пенсията си в дебитна карта , с която се разпореждаше майка ми (дъщеря й) , а ние доплащаме разликата за таксата по банков път. И всичко беше ок до изтичането давността на въпросната дебитна карта преди време. Оттам допитвайки се до банкови служители за реда как да я подновим стигнахме до направата на пълномощно,като упълномощена е майка ми с право да се разпорежда изцяло с банковата й сметка . Текста на пълномощното беше обсъден с нотариуса , който си направи труда да посети баба ми във въпросния старчески дом ( в гр. Левски ) , получи съдействие от лекари и персонал там и изготвиха документта законно ! Благодаря им за съдействието най-искрено,макар и задочно ! Днес обаче отивайки в клон на ПИБ в София , служителите там ни обясниха , че не може тука така да се даде правото върху въпросната сметка ....Било то и с пълномощно

След дълга разправия с некомпетентни служители , стигнахме до свръзка с техен юрист по телефона в Благоевград?!? (няма ли юристи в София незнам ) който е обещал да разгледа и провери достоверността на въпросния документ. Малко по-късно майка ми получава обаждане от банката , че баба ми е подписала документ преди години

, че никой нямало право да разполага с парите й. И това е техния официален отговор . Всичкото това отне разбира се няколко месеца и вече във сметката й има поне 4-5 пенсии.Сумата не е голяма , но все пак помага за високите частни такси .Моля Ви за съвет как да постъпим , защото се чувствам безсилна още повече от чужбина ....Какво може да е подписано преди години и няма ли някакъв вариант за промяна на обстоятествата ? Благодаря Ви за съдействието !