Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Подялба на земеделски имот между много на  (Прочетена 2127 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Креми84
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

Ел. поща
« : Януари 29, 2015, 01:57:23 »

Здравейте!
Имам следният казус:
Прадядо ми и прабаба са имали 35 дка. обработваеми ниви (различни категории и в различни землища на 1 село от нашата Област).
След смъртта си оставят 5 наследника (баба ми и нейните 4 брята и сестри), които също не са сред живите вече.
Всеки от тези 5 наследника също има наследници и така в момента живите наследници са 17 на брой, пръснати из цяла България, а някои работят в чужбина.

С годините баба ми е взимала рента от Кооперацията, която ги е обработвала. Другите наследници не са искали тази рента, тъй като живеят далеко и за тях е нямало смисъл да пропътуват толкова км., за да си я получават.

Сега, след смъртта на баба ми, аз искам да придобия собственост върху тези ниви (всички 35 дка.). Останалите 16 наследника не се интересуват от тях, искат да ги продадат.

Въпросът ми е: Как мога да придобия собственост (какви са начините)? Трябва ли да се направи делба и, съответно, каква? 
Моля, упътете ме какви са стъпките и действията, които трябва да предприема!
Разполагам със решение за въведение в имот (не нотариален акт); скици и всички удостоверения  за наследници.

Надявам се да съм обяснила добре казуса си, но, ако имате въпроси, които не съм изяснила, ще Ви отговоря!

Поздрави!
К. Иванова
« Последна редакция: Януари 29, 2015, 02:21:37 от Креми84 » Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: