Kristina
Потребител
Липсва
Публикации: 1
|
|
« : Януари 25, 2015, 04:58:13 » |
|
Здравейте!
Предварително се извинявам, ако вече съществува такава тема, но ми е спешно да знам как мога да си помогна. Във фирмата ми настъпват промени - структурни - назначават се нови хора, стари кадри си тръгват. Като в държавните служби след избори сме. Изпълнявам длъжност търговски представител, имам си и подробна длъжностна характеристика, изготвена от фирмата. Преди няколко дни шефът каза, че ще има промени - аз да си предам работата на една новопостъпила колежка, която въобще няма познанията и опит в нашата сфера на работа, а на мен ще ми бъде прехвърлена работата на друга колежка - наемането на външен транспорт за целите на фирмата /логистика/. Нямам в договора си сключено допълнително споразумение за промяна на длъжността и изпитателен срок за новата длъжност. За наложилите се промени шефът ми отговори така: След въвеждане на новата ни стопанска програма /в момента се пише и внедрява специално за нашата фирма/ твоята работа няма да ни бъде необходима. Предложих ти транпорта, за да има какво да работиш. Отговорих, че това не е моята работа. Така.. ясно е, че това не е самата истина. Раздяла ще има. Карат ме да си подпиша и сложа дата на молбата по взаимно съгласие - преди няколко години ни накараха да напишеме такива. Въпросът ми е как да ги накарам да ме съкратят, за да се ползвам от по-добрите условия на борсата. В случая те съкрашават щата, а също така ме карат да работя нещо, за което нямам нужната квалификация, мисля, че беше кодекс на труда чл.328 ал.1 т.11. Имам отказ за съкращение, защото не можели после да назначат служител на моето място със същата длъжност - нали не им трябва уж!!?? Искам да напусна, но като бъда съкратена. Моля за съвет!!!
|