haiku
Потребител
Липсва
Публикации: 1
|
|
« : Януари 14, 2015, 03:47:41 » |
|
Живея на първи жилищен етаж в кооперация. Съседите отдолу, които впрочем са офис и съответно на партера, си инсталираха климатика до моя прозорец. Идеята им очевидно е да не си загрозяват хубавата остъклена фасада и съответно да не дупчат каменната облицовка на фасадата пред офиса им. За целта сега двуметрови тръби се спускат от тоя климатик за да захранват вътрешното им тяло. Работата е там, че нито са ме питали, нито пък аз искам климатика им до моя прозорец, който лятно време държа постоянно отворен. Никога не бих си инсталирал климатика на тяхната част от фасадата, затова не очаквах и те да го направят. В закона за етажната собственост, който е толкова отгоре-отгоре написан, няма яснота по този въпрос. Знам че фасадите са "общи части", но това не значи че всеки може да си лепне каквото иска където иска. По същата логика аз искам да си лепна огромен билборд с моя красив лик до техните прозорци върху каменната облицовка, това значи ли че няма проблеми, щом фасадата е обща? Освен това аз съм много красив и по никакъв начин моя лик няма да загрози фасадата, дори напротив. А техния климатик, не стига че загрозява със стърчащото си присъствие и олющените тръби, но и бръмчи. Въпроса ми е: Как да се отърва от климатика и по кой закон да се позова?
|