Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Неизплатени лихвоточки  (Прочетена 4619 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Светла
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

« : Октомври 27, 2014, 10:30:07 »

По закона за обезщетение на гражданите с многогодишни жилищно спестовни влогове съм изпълнила всички изисквания и от 22.02.2011г. очаквам да получа обезщетението си. Периодично проверявам каква е ситуацията и ми се отговаря да чакам. Само че в началото ми казаха да чакам една година, после ми отговориха че в момента се изплащат обезщетения на правоимащи, подали документи девет месеца преди мен.Изпратих запитване до кмета на столична община и ми беше отговорено, че не съм се обърнала към компетентния орган, който да реши моя въпрос. Това бил фонд към МФ..  А след една година се обезщетяваха правоимащи, подали искане ...осем месеца и половина преди мен. Тоест темповете, с които се изплащат обезщетенията, са такива, че в близките десет години няма изгледи да си получа компенсацията за лихвоточките...
Въпросът ми е:
Имам ли право да изискам дължимото ми обезщетение веднага? По какъв начин мога да получа компенсации за забавянето, във връзка с инфлацията и пропуснатите ползи? Няма ли опасност да се погаси по давност моето вземане?
« Последна редакция: Октомври 29, 2014, 01:32:22 от 1000 » Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: