yeahs
Потребител
Липсва
Публикации: 1
|
|
« : Октомври 22, 2014, 02:39:25 » |
|
Здравейте! Сигурна съм, че сте виждали много подобни заглавия, но за съжаление случаят ми е по-особен и не знам към кого да с обърна. Работех във фирма *** ЕООД от 11.2011 до 6.2012г., след което излязох болнични и отпуск по майчинство до 8.2014г. След изтичане на майчинството разбрах, че обектът, в който съм работила е затворил и си пуснах полагаемата платена отпуска от 46 дни с уговорка за започване на работа в друг обект. Пари обаче не получих за тази отпуска нито в края на август, нито в края на септември, затова отидох до някакъв нов офис на фирмата, за да си ги искам. Там ми заявиха, че не мога нищо да искам от тях, тъй като фирмата е сменила собственик и доскорошните ми колеги и работодател са в друга нова фирма, в която е прехвърлена и дейността от старата. Забелязах обаче, че в този нов офис са всички мебели, техника и Телефони! от предишния офис. Аз разбирам, че е в реда на нещата и трудовият договор не се прекратява, когато фирмата бъде продадена или каквото там следва да доведе смяна на собственик, но не е нормално да не ми се плаща, да ми се отказва издаване удостоверение за доходите, което да ми послужи за детските надбавки. Прежалих парите, намерих си нова работа и искам трудовият ми договор да бъде прекратен. Тук вече срещам същото некоректно поведение. Разговарям с едно момиче по телефона, която работи в трета фирма. Тя действала като човешки ресурси, тя се занимавала с документите. Разбрахме се да подам молба по взаимно съгласие. Била изпратила нещо за подписване на настоящия ми работодател, като подпишел да ходя да си подам молбата и да ми дава трудовата книжка. Вече 5ти ден. Не си отговарят на телефоните и днес когато се обадих отказаха да ми приемат молбата, тъй като цитирам "момичето е болно". Преди това говорих с оператор от министерстовото на труда и той ми каза, че това не е основание да не ми се даде входящ номер и им го казах, но отговора беше "да, ама я няма" Сега дори и с нотариална покана да изпратя заявлението си за напускане, не знам дали мога да го изпратя на тези хора от тази *нова* фирма или трябва да е до *** ЕООД. Имам подозрения, че на адресът, на който е регистрирана *** ЕООД няма НИЩО. Искам единствено договорът да се прекрати, за да подпиша възможно най-скоро друг. С детето ми не ядем въздух и лъжи. Кажете ми какво следва да направя, как да съм сигурна, че всичко е прекратено, като дори не съм подала молба за напускане.
|