Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Грешни скици на земеделски имоти  (Прочетена 1343 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Иво
Потребител
*

Карма: +0/-1
Липсва Липсва

Публикации: 9


« : Октомври 17, 2014, 01:42:34 »

Здравейте!
Моля за мнение по следния проблем:
Наскоро е закупен земеделски имот, съседен на наш. При трасиране за определяне на строителна линия за ограда на новозакупения имот се установи, че той навлиза в имота, който ние владеем от над 30 години. В същото време от противоположната страна на новозакупения имот ( да го наречем "имот 1" )  остава една ивица между него и неговия съседен имот  ( "имот 2" ), като тази ивица не е отбелязана на никоя карта и е с площ, приблизително равна на площта , с която се навлиза в нашия имот. Това се е получило именно заради грешни скици на КВС, която е влязла в сила преди повече от 12-15години. Преди 2 години за "имот 2" е изработена кадастрална карта. При нейното създаване предишният собственик на "имот 1" с подписа си е удостоверил верността на границата между имоти 1 и 2, т.е че върху тази новопоявила се "фантомна ивица" всъщност трябва да е част от "имот1".
Вследствие на тези неточности в частта от имота, който ние владеем, а по скица влиза в границите на "имот 1" , бяха изкоренени засадени от нас трайни насаждения - овощни дървета и лози - бяха изровени засадени от нас полски култури и разрушени наши огради и съоръжения.
Има ли възможност да запазим тази част от имота, която попада в скицата на "имот 1" и която никой друг, освен нас не е владял, въпреки, че през това време за "имот 1" са се сменили трима или четирима собственика?
« Последна редакция: Октомври 29, 2014, 01:35:25 от 1000 » Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  
 
Отиди на: