elgreca
Потребител
Липсва
Публикации: 1
|
|
« : Юни 27, 2014, 03:07:03 » |
|
Здравейте, живеем в центъра на София, в стара 5 етажна кооперация. 4 семейства общо. Аз и мъжът ми сме най-младите и имаме дете на 3 години. Наскоро (по изчисления на съдебна медицина - преди 2-3 седмици), съпругът на възрастната жена (2 ет) над нас (1 ет) е починал, без никой да разбере. Не зная точна възраст, но над 90 годишен. Той почти никога не излизаше от къщи, отвреме на време тя го разхождаше много рано сутрин. Аз съм го виждала два-три пъти за 5 години, откакто живея тук при мъжа ми. Възрастната жена не съобщи за смъртта му на никого. Явно поради хладното време, не сме и усещали нищо като типични миризми, вероятно тези 10 дни...Извинете, че ви разправям в подробности такова гнусно и ужасно нещо...После съседите отгоре започнаха да се оплакват от ужасна миризма. Ние се разминахме леко, защото явно се е качвала нагоре...Всички разпитваме възрастната жена, кой когато я хване да се разхожда навън, защото подозренията бяха силни, звъняхме и, но тя и досега не пуска никого у тях си. Изнесоха трупа на човека в неделя (22 юни), след сигнали до полицията, която не взе отношение и до 112. Това беше първия по-слънчев ден от седмица и с мъжа ми видяхме много мухи да кръжат покрай прозорците на жената...Лично моето семейство след като вдигнахме тревога, прекарахме деня в парка, за късмет, че времето беше хубаво. Може би и ние, съседите, не сме й обръщали достатъчно внимание покрай нашите си грижи, но такова нещо кой може да очаква. Правят му аутопсия доколкото знам. Жената не пуска никого да влезе у тях, иначе говори с всеки като се засечем навън в двора и постоянно снове. Частни фирми за почистване отказват съдействие за апартамента й, също и ХИ - Риокоз. Идваха социални грижи, но не можахме да я накараме да отвори, за да опишат ситуацията в дома й и да пуснат сигнал. Тя няма никакви роднини - с мъжа й не са имали деца. Пуснахме сигнал до прокурор, но той е отказал да го приеме - не съм присъствала, с това се занимаваше съседка. Мислим, направо сме сигурни, че възрастната жена все повече не е с всичкия си. И преди мъкнеше боклуци от кофите и ми е "подарявала" от тях за детето, но не съм се притеснявала прекалено, за пръв път се сблъсквам с подобни неща. оставя развалени плодове и храни където и скимне - пред нашата врата също. Оплакаха ми се напоследък, като си говорихме със съседка, че й донесла две маркови леви обувки чисто нови, крадени от магазин. Много съм пространна сигурно, но се опитвам да обясня добре. Възрастната жена вече започна много да мирише, явно не се къпе след кошмара, нагоре кооперацията вони все още и като отворим всички врати, лъха и в двора...Не е агресивна, поне засега, сякаш наполовина съзнава, наполовина не нещата, защото говори общо взето свързано. Като стане по-горещо, сигурно ще е по-зле. При положение, че няма близки, какво можем да направим, първо за да се почисти в дома й и второ, за да я прегледа психиатър или какъвто специалист трябва и ако се наложи да я освидетелства все пак. Днес мъжът ми й говори, както и аз вчера и всеки като я види, да ни съдейства да почистим, съседите много се оплакват, едната е болна при това, и с дете живеем тук все пак...Предал й съболезнования за съпруга й, а тя цитирам - "Какво за него...Не, той не е умрял, в болница е." И дотук. Сигурни сме, че жената има нужда от специализирана помощ и някакви грижи, извън носене на храна, което единствено предлагат от социален патронаж, доколкото разбирам. Звънях им вчера да потърся информация. Ако е само за храна, ние няма да я оставим да умре от глад...Съседката, която се занимаваше с полицията и прокурора каза, че си прехвърлят от едната на другата институция нещата, и все не им било в правомощията или нещо такова. Знам че има много такива тежки случаи, четох по форумите тия дни, но моля, да ни насочите по възможност и добра воля. Благодаря.
|