Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Изгонване на наемател от апартамент  (Прочетена 3163 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
gerouchin
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

Ел. поща
« : Юни 13, 2014, 07:46:11 »

Здравейте.
Имам следния проблем и ми се налага да потърся правен съвет.
Отдавам апартамент под наем. Към момента лицето има натрупани задължения от над 1000лв за сметки и от няколко месеца бива предупреждавана устно , че искаме да освободи жилището, но тя отказва! Вече в началото на този месец договорът и за наем изтече и тя вече живее абсолютно незаконно в апартамента и отново отказва да го напусне! Нагла и определено луда ! Имаме ключ за имота, достъпът не е проблем , но проблемът е правния въпрос как законово да я изгониме и какво да правиме с багажа и вътре? Не можеме и да я откриеме да и връчиме официално писмо за напускане!

Консултирали сме се неофициално (тоест с приетел) адвокат, според когото имаме пълното право да отидеме с 2ма свидетели, да влезнем , да направим опис на имуществото и да смениме бравата, след което свидетелите да се подпишат.
Ключарите пък отказват да отключат имота (което не е нужно тъй като имаме ключ) и да сменят бравата без съдия изпълнител и/или присъствието на полицай при операцията. А партона не можем да го сменим без тях , тъй като върви заедно с цялото резе вътре и вратата трябва да се разглоби едва ли не.
Съдействие от полицията ни казаха общо взето , че не може да се очаква, защото те " не се занимавали с такива работи" , а познати полицаи пък нямам никакви , че да питам.

Та въпросът ми е каква е процедурата законно да премахна въпросното лице от имота ми и какво да правя с вещите й (да ги изхвърля навън или да ги задържа в имота под ключ)

Благодаря за всяко отзовало се мнение.
Активен
mario325
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

Ел. поща
« Отговор #1 : Май 04, 2024, 12:30:00 »

Тук има няколко Решения на вашия проблем

https://lex.bg/forum/viewtopic.php?f=7&t=52829&p=621644#p621644
Активен