Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Дарение и начин, по който да се защитят хората, на които се дарява имотът  (Прочетена 2324 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
fandakova
Потребител
*

Карма: +0/-0
Липсва Липсва

Публикации: 2


« : Май 22, 2014, 11:56:46 »

Здравейте, имам сериозен проблем и имам нужда от съвет. Накратно, но пак подробно ще ви разкажа неволята си, защото се нуждая някой да ме посъветва и информира.
Цял живот аз и брат ми сме гледани от баба ни и дядо ни, защото майка ни просто ни е родила и ни е оставила в ръцете на родителите си те да ни гледат.  И така 25 години, те имат едно жилище, което всички знаехме, че искат да оставят на мен и брат ми. За нещастие преди няколко години дядо ми се спомина и майка ми автоматично стана съсобственик с баба ми и брат си. Преди няколко месеца и баба ми почина и остави всичко така и не подсигури мен и брат ми. Сега майка ми и вуйчо ми са собственици на жилището. Вуйчо ми знае, че това жилище е за мен и брат ми и е готов да ни го препише по всяко време. Но майка ми едва ли.... Ние с нея не се разбираме, аз не контактувам мнгоо с нея, защото съм много наранена от това, че никога не ми е била майка. Говоря с нея само защото сега искам да взема дома си. Тя не ни обича, не се грижи за нас и не ни помага, откакто сме сами. Алкохоличка е и живее с един мъж повече от 10 години. Идеята ми е такава - аз трябва да я накарам да подпише и с вуйчо ми да дарят жилището на мен и на брат ми, но не искам да се ангажирам с това, тя да ползва правото да го ползва.
Кажете ми, моля ви, има ли някаква клауза, чрез която да не нося отговорност да я гледам, докато е жива и да не може тя да идва да живее там. Не искам да имам нищо общо с нея и не искам тя да идва в домът ни, защото всичко в него е купено от баба ми и мен, аз поддържам домът, аз му плащам данъка, за всичко се грижа аз с малко помощ от брат ми, защото тойс ега няма постоянна работа.
Искаме просто да живеем спокойно без нея и да запазим дома на хората, които цял живот са го изграждали за нас.
Благодаря предварително на всеки, които ме информира и ми даде съвет
Активен
Теофана Драгиева
Джедай
*****

Карма: +26/-0
Липсва Липсва

Публикации: 302


« Отговор #1 : Май 23, 2014, 09:31:06 »

Имам нещо предвид, но първо трябва да знам кога са починали баба Ви и дядо Ви.
Активен
fandakova
Потребител
*

Карма: +0/-0
Липсва Липсва

Публикации: 2


« Отговор #2 : Май 23, 2014, 10:03:40 »

Ми единият почина преди 8 години, а другият в началото на тази година
Активен
Теофана Драгиева
Джедай
*****

Карма: +26/-0
Липсва Липсва

Публикации: 302


« Отговор #3 : Май 23, 2014, 04:17:53 »

Налага се да работим с лични съобщения чрез този сайт. Ако едно определено лице попадне на на това, което ще напиша във форума, може да Ви навреди. Разбира се това си остава безплатно. Затова ми изпратете т.н. лично съобщение и аз ще Ви посъветвам, какво да направите.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  
 
Отиди на: