Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Съкращаване на щат главен счетоводител  (Прочетена 4410 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
rt
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 2

« : Януари 08, 2009, 10:13:09 »

Дами и Господа, моля за съвет!
Управител съм на малка фирма.
Длъжността главен счетоводител вече е твърде скъпа за нас.
В момента водя разговори със счетоводна къща за счетоводно обслужване.
Как да постъпя?
Стандартната процедура за съкращаване на щат ли да следвам или има особенности.
« Последна редакция: Януари 08, 2009, 03:05:11 от Rose » Активен
Rose
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 494

« Отговор #1 : Януари 08, 2009, 03:02:38 »

На сайта имаше статия за съкращаването на щата, предполагам, че сте я видяли:
http://lawsbg.com/articles/130-uvolnenie-sukrashtavane-shtata.html

Във вашия случай едва ли ще има трудности, тъй като предполагам щатната длъжност е само една. Помнете, че въпросът дали да имате гл. счетоводител или да ползвате услугите на счетоводни къщи е въпрос на стопанска и управленска целесъобразност и решението за това не подлежи на съдебен контрол. Съкращаването на щата е добър вариант, още повече, че отговаря на фактическите обстоятелства.
Активен

mont
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 6

Ел. поща
« Отговор #2 : Януари 09, 2009, 05:51:44 »

Господин  управител,
Назначете  си юрисконсулт  или  си  ангажирайте адвокат, вместо  да циврите  по  форумите !
Тъпо е  да искате безплатно  да обслужват  бизнеса  Ви ...
Юристите  не  са  благотворително дружество
Активен
xa_xa_xa
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

Ел. поща
« Отговор #3 : Януари 22, 2009, 02:00:11 »

Ухилен Ухилен Ухилен Ухилен Ухилен Ухилен Ухилен Ухилен Ухилен Ухилен Ухилен Ухилен
Принципно - ЗАЩО ТЪРСИШ КОНСУЛТАЦИЯ  НА  ДАЛАВЕРА  ?
Пак  андрешковски  номера , пак селски  тарикати , отново  байганьовщина !...
И  всичко е ,  защото е  увреден  генетичния  код  на  българина !
Твоя  също !!
[size=85]"...  всички като общество страдаме от печално известни порочни практики(криене на реалната работна заплата-с цел по-ниски осигуровки , "безработни" регистрирани на борсата , но всъщност работещи и т.н и т.н) , една от които е тази със относителната частична симулация в договорите за прехвърляне на НИ , изършвана с цел да се платят по-нисък данък и такси.И моля не ми говорете за бедни и безащитни хора , претиснати до стената , който не че не искат да плащат данък , ама що да го правят като алчната администрация ще открадне парите...Честно казано всички са едни и същи , днеска работодателя иска да плати по-малко осигуровки , днеска продавача иска да продаде и да плати по-нисък данък,днеска свирепо оплюващия катаджиите , че са подкупни , при първата проверка веднага казава"Ама не може ли нещо да направим сега , г-н полицай......." , утре същите попаднали в управлението пак ще протегнат алчна ръка , щото такъв им е манталитета.Дребна далавера извън властта , тежки престъпления когато си в нея.Резултат-бедна и разсипана от скандали страна.И сега , Вие изкачате с абсолютно цинично предложение , видите ли да защитим недобросъвестността , защото тя носи риск за "симулантите" и да сме защители правния оборот!Толкова ни е сгрешен чипа...... Няма да забравя една сделка,германец си регистрирал ЕООД и си купува къща с двор , чрез Агенция.Аз трябва да подготвя НА.Брокерите веднага му обясняват врътката с данъчната оценка и ооооо ужас.Тоя човек целия почервеня и се запъна...ама как така , това е измама вика той-не е обясняват му брокерите , това е практика , ти какво будала ли си, искаш да си да плащаш като арабин на държавата?Е плати си реалния данък човека , а на мен ми стана много , много тъжно за нас!  ..."[/size]

Погледни тук:

И  тук   
За  тези,като тебе с увредения  чип , специален поздрав

Ухилен Ухилен Ухилен Ухилен Ухилен Ухилен Ухилен Ухилен Ухилен Ухилен Ухилен Ухилен
« Последна редакция: Януари 22, 2009, 04:32:16 от admin » Активен
rt
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 2

« Отговор #4 : Март 14, 2009, 10:24:56 »

Съжелявам за късната реакция, но чак сега влезнах във форума.
Немога да подмина последните два отговора.
   mond, благодаря за съвета.
Отдавна вече е изпълнен, но не защото "ти" го даваш.
Ако си професионалист и смяташ, че един коректен и насочващ съвет е искане за благотворителност и желание за безплатно обслужване на бизнеса ми, жалко за теб.

Уважаеми "ха_ха_ха",
 Съгласен съм, че много хора в нашата държава са с увреден чип.
В много случаи андрешковците за да си оправят самочувствието критикуват най-много и дори без да знаят за кокво иде реч.
Относно случката която цитираш:
Нали затова човекът е наел специалист да му подготви документите за да неможе разни шмекери да му пробутват номерата си. Така че недей да ти е тъжно за нас.
Относно поздрава - Благодаря.
Виждам, че си спец по търсенето и намирането.
Потърси бабичката, ако вече не я знаеш за да ти направи няколко процедури за подмена на "чипа"

Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: