lz2jvc
Потребител
Липсва
Публикации: 5
|
|
« : Май 14, 2014, 07:52:19 » |
|
Имам следния казус.2011г почина баща ми,който беше болен от рак.След като майка ми разбра че е болен успя да вземе генерално пълномощно от негова страна да разполага с неговата половина на техния апартамент и на треият ден след това успя да направи симулативна продажба на апартамента,като го продаде на брат ми с право на ползване от нея.Целта беше да нямам право на наследство,тъй като аз с майка ми не се имам заради жена ми.Аз в момента живея на друго място.Заведох дело за симулативна сделка с прикритие на дарение и на ВКС спечелих делото като бяха ми присъдени 1/8 част от апартамента,а брат ми остана с 7/8 части,като майка ми и брат ми трябваше да платят на мен 13 000 лв. разноски по делото за трите инстанций.В същият момент мислех че като разваля съществуващият нотариалния акт за покупко продажба,ще се върнем на първоначално ниво то ест освен моите 1/8,брат ми ще получи по наследство някакви части и майка ми нейната половина апартамент и част от делът на баща ми като наследница.Но в случаят се получи че аз взимам 1/8 и останалото 7/8 останаха при брат ми.Сега съм поставил запор на това жилище докато не ми изплатят дълга както и къщата на село,която се води на името на майка ми.Оня ден получих искова молба от името на брат ми за подялба на апартамента с тенденция да го пусне на публична продан.Като го продаде жилището да получа от него стойноста на 1/8 плюс и разноските по делото.Аз обаче това не искам.Искам да запазя апартамента.Не мога да разбера може ли да се извърши пак подялба на апартамент,като съдът е определил вече частите за мен и брат ми.Защо пак трябва да се делят.Допустима ли е исковата молба на брат ми и има ли начини без мое съгласие като съсобственик да стигне до публична продажба,като съм дал и запор на апартамента и какви са методите да ги пресеча.Ако няма никакви начини кажете ми кога всъщност най-рано може да се стигне до тази продан.Имам един месец на разположение да отговоря на исковата молба.Моля за съвет!
|