Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Конфигурален протокол или нещо подобно  (Прочетена 5765 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
jeni_jeni
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 9

Ел. поща
« : Януари 06, 2009, 08:33:52 »

Добър дечер,
На моя клиентка климатика и е изгорял от токов удар и са и казали че трябва да вземе от фирмата конфигурален протокол(незнам дали така се казва, нещо подобно е) и да го занесе в енергото и щяли да и изплатят обещетение. Може ли да стане и ще има ли някакв проблем фирмата (като проверки и т.н) Извинявам се предварително че питам, но счетоводителката ми още е в почивка и не и включен телефона. Извинявам се на тези които смятат да ми напишат че съм "андрешко" или нещо подобно. Благодаря от сърце на хората които ще ми отговорят Усмивчица Не бих питала ако не е спешно.
« Последна редакция: Януари 06, 2009, 09:06:45 от jeni_jeni » Активен
Rose
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 494

« Отговор #1 : Януари 06, 2009, 08:37:38 »

Констативен протокол? Ъ?
Активен

jeni_jeni
Потребител
*

Липсва Липсва

Ел. поща
« Отговор #2 : Януари 06, 2009, 08:48:37 »

Така ми го казаха и те разбрали не доразбрали, както и аз. Има ли проблем фирмата и може ли да получи обещетение. Благодаря
Активен
Rose
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

« Отговор #3 : Януари 06, 2009, 08:51:42 »

Не сте андрешко, но и въпросът е зададен неясно. Кой е казал и кой какъв се явява? Кой е собственик на климатика и какво общо има въпросната фирма? Как е установено, че е изгорял от токов удар?
Активен

jeni_jeni
Потребител
*

Липсва Липсва

Ел. поща
« Отговор #4 : Януари 06, 2009, 09:06:23 »

Аз се явявам фирмата, която поема гаранцията за климатика. Сервизните техници на фирмата вносители на тази марка климатици,установява че е от токов удар и не поема гаранцията за частите. Клиентката на която сме монтирали климатика не иска да си плати новите части , иска от нас този протокол, за да го даде в енергото
« Последна редакция: Януари 07, 2009, 10:59:20 от jeni_jeni » Активен
Rose
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

« Отговор #5 : Януари 06, 2009, 09:25:29 »

Не мисля, че от енергото могат да предизвикат проверки. Спокойно можете да им дадете каквото искат, но мисля че става въпрос за констативен протокол, с който се констатира, че повредата на уреда е резултат от токов удар, предизвикан от неизпълнение задълженията на енергото. В такъв случай може и да се получи обезщетение.
Активен

jeni_jeni
Потребител
*

Липсва Липсва

Ел. поща
« Отговор #6 : Януари 06, 2009, 11:11:56 »

Благодаря! Усмивчица
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай