Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Отново за развалянето на дарение?  (Прочетена 1742 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
SiMa_
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

Ел. поща
« : Март 01, 2014, 02:53:18 »

Здравейте, изчетох много информация по темата, но има едно нещо, което никъде не се споменава. Вече съм запозната с условията за отмяна на дарение. Тъй като имотът е дарен на съпруга ми, а свекър и свекърва ми не работят и нямат никакви доходи, разбирам, че имат право да предявит такъв иск. Има едно обаче......Те даряват само тяхната част от имота на мъжа ми, а чстта на сестра му я заплащаме в размер на 25000 евро - като с тези пари купуваме къща на родителите му. Парите са изтеглени чрез ипотечен кредит на въпросния дарен имот и имаме всички документи, както за кредита, така и за къщата. Къщата обаче се води на тяхно име още от самото начало.  Имат ли в този случай основание за отмяна на дарението? И още един въпрос имам, можем ли примерно да продадем фиктивно апартамента на баща ми или на някой друг роднина?
Активен
Теофана Драгиева
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 302

« Отговор #1 : Март 01, 2014, 05:42:20 »

Малко смесвате нещата. Тук има тънкости и се търсят детайлите. Има основание за отмяна по принцип, но редица факти могат да променят нещата. Фиктивната продажба е безсмислена - т.е. може според случая да се изплати сумата, ако не може да се възстанови самия имот. Но тук имам и някои съображения с оглед моя опит.
Ако започнете да плащате издръжка, то тя касае съпруга Ви. Вие не следва да плащате издръжка. Има и неща, които ме смущават, но не разполагам с достатъчно факти. Случаят не може да се реши във форума, но във Ваш интерес е Вие лично да се консултирате подробно по случая.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: