Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Закупен,но не прехвърлен автомобил  (Прочетена 3680 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Секулов
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 4

Ел. поща
« : Февруари 13, 2014, 09:20:27 »

Здравейте,имам следният въпрос : Преди 2 дни купих автомобил от собственик.Взех колата ,той ми даде  голям,малък талон и ключа от колата ,а аз му дадох всичките пари.Тъй като беше късно,се уговорихме да минем през нотариус на следващия ден. Чухме се по телефона в уговорения час,но той нещо взе да увърта че е загубил бележката от данъчното,а когато отишъл да му издадат дубликат,му излезнали някаква стари задължения от преди 2005 година(около 1200лева)които той сега не може да плати.. Не сме подписвали нищо предварително.Та въпросът ми е : може ли да се случи нещо с автомобила и парите ми ,и аз да остана валат в тази ситуация ,ако той реши да направи нещо ( да го обяви за откраднат - примерно)
Благодаря предварително !
« Последна редакция: Февруари 13, 2014, 09:43:01 от Секулов » Активен
Пламен Димитров
Юрист

Липсва Липсва

Публикации: 77

« Отговор #1 : Февруари 15, 2014, 08:36:46 »

Здравейте! Стария собственик няма как да го обяви за откраднат ,тъй като ви е предал документите на автомобила. Съвете ми е да му изпратите нотариална покана с която да го поканите да изповядате сделката пред съответния нотариус или да ви върне парите,а вие автомобила. Според мен ако остане тази фактическа обстановка която описвате след време ще си имате проблеми.
Активен
Секулов
Потребител
*

Липсва Липсва

Ел. поща
« Отговор #2 : Февруари 16, 2014, 07:18:48 »

Благодаря много за отговора! Аз все пак съм малко съмнителен,какво ще стане ако той не отговори на молбата ми.Все пак аз с нищо немога да докажа че съм я закупил от него (пример:документите са били в колата) ,или съм гледал много филми УсмивчицаМного се надявам всичко да бъде наред !
Активен
Пламен Димитров
Юрист

Липсва Липсва

Публикации: 77

« Отговор #3 : Февруари 17, 2014, 07:05:27 »

Здравейте ! Вие когато му я платихте не поискахте ли разписка за парите, защото той след това може да отрече ,че сте му заплатили автомобила. Усмивчица
Активен
Секулов
Потребител
*

Липсва Липсва

Ел. поща
« Отговор #4 : Февруари 19, 2014, 11:31:28 »

Здравейте отново! Още не сме прехвърлили автомобила,но поне вече имам пълномощно ! Влизам пак в темата,но с нов въпрос Усмивчица - сега когато вече съм упълномощен да управлявам (и да търгувам с автомобила-знам че няма как да го продам без бележка от данъчното) трябва ли да продължавам да се притеснявам от факта ,че мога да загубя и парите и автомобила ?
Активен
Николина Казакова
Претендент
**

Липсва Липсва

Публикации: 19

« Отговор #5 : Февруари 24, 2014, 10:28:12 »

Здравейте! Не искам да Ви плаша, но още съществува риска да загубите автомобила. Ако задълженията на продавача са наистина от 2005 г. или по-стари, има право да пусне възражение за погасяване по давност. Бих Ви препоръчала да поискате от продавача да Ви подпише разписка за парите, които сте му платили, за да може ако се случи най-лошия сценарий, да имате доказателство за плащането.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: