Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Решение за издръжка  (Прочетена 1859 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
dizana
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

« : Февруари 12, 2014, 10:12:42 »

Имам установено решение със издръжка 80 лв за детето ми.Тъй като обжалвах пред Окръжен съд и пред Върховен първите 6 месеца не внасях тези пари след това не съм пропускала месец. Бившият ми мъж е подал жалба до прокурор че съм имала две последователни вноски неиздължени и господин от мвр ми казва че ррябва да се явявам при него като ми поиска всички бележки които съм изплатила .Редно ли е да се отзовавам на всяко такова повикване а и каза че по член 183 или 184 ще ви излъжа можели да се стигне до пробация или година затвор моля посъветвайте ме това е постоянно привиквания а и трябва всеки път при някви такива жалби да пътувам по 170км не е за първи път посъветвайте ме какво мога да направя.
« Последна редакция: Февруари 13, 2014, 01:16:09 от Tapizaushi79 » Активен
Пламен Димитров
Юрист

Липсва Липсва

Публикации: 77

« Отговор #1 : Февруари 13, 2014, 10:09:52 »

Здравейте! Един съвет от мен: По добре си платете дължимите издръжки ,защото господина за който пишете от МВР е прав. Прокуратурата може да образува срещу вас досъдебно производство по чл.183 ал.1 от НК / Който, като е осъден да издържа свой съпруг, възходящ, низходящ, брат или сестра, съзнателно не изпълни задължението си в размер на две или повече мсечни вноски се наказва с л.с. до 1 година или с пробация/
В хода на досъдебното производство или до постановяване на присъдата ако внесете дължимите суми се освобождавате от нак.отговорност по ал.3 на чл.183 от НК. Но запомнете тази разпоредба не се прилага повторно!!!!
Дано съм ви бил полезен.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: