tra.la.la
Потребител
Липсва
Публикации: 1
|
|
« : Февруари 09, 2014, 07:28:22 » |
|
Здравейте! Бих искала съвет относно следния казус: При развод с бившия ми съпруг не разделихме недвижимото имущество, а то бе вписано в бракоразводното решение като съсобственост. В (преди това семейно,придобито по време на брака)жилището живея аз с двете ни малолетни деца(пак вписано в решението) и изплащам кредита по жилището(това вече не е вписано). По време на брака е изтекъл половината срок от ипотечния кредит, т.е. аз ще плащам другата половина сама. Наскоро бившият ми съпруг изказа желание да прехвърли неговата част на децата ни като дарение(за мое успокоение, по неговите думи). Това ме притеснява обаче, най вече поради факта, че ще е много трудно, ако се наложи, да се продаде този имот до тяхното пълнолетие. Първият ми въпрос е дали трета страна ще ги представлява пред нотариус(ако не успея да го разубедя)за дарението или със сигурност аз имам право на това (упражняването на родителските права е дадено на мен)? Вторият ми въпрос е свързан с тежестите на имота(ипотека)-знам, че това трябва да бъде упоменато в дарението. Т.е. на теория те трябва да плащат вноски, но на практика ще ги плащам само аз.Мога ли на тази база да не се съглася с дарението или да го оспоря? И трето(последно)-ако предотвратя това дарение, след изтичане срока на ипотеката , имам ли основателни претенции(в съдебно дело естествено) за по-голяма част от същия имот на база ипотечните вноски, които съм правила? Благодаря предварително!
|