filip_fipito
Потребител
Липсва
Публикации: 2
|
|
« : Декември 18, 2013, 05:27:54 » |
|
Моля за Вашата безвъзмездна консултация , за която Ви благодаря предварително. На 04.02.13г. подписах запис на заповед - без протест , и с предявен срок 11.09.13г. След 2 месеца на неплащане на заплата, бях освободен от работа без предупреждение като подписах молба за напускане. Не ми се изплати заплата и за последния месец. Бях си оставил новозакупения ми лаптоп на работното място. На следващия ден отидох да си го взема като ми беше казано , че го бил взел колегата ми и т.н. След 1 месец в търсене на собствената ми вещ , се проведе разговор със управителя ми , който не е собственик на фирмата, като бях обвинен ,че съм откраднал 2000 лв. Бях и изнуден , че след като подпиша заповедта лаптопа ми ще бъде върнат, както и бях заплашен ,че ще ме съди , че съм крадял. Подписах тази запис на заповед , неусмислил какво наистина съм направил. Афектиран от цялата тази случка , че останах от днес за утре без нито един лев , се уплаших ,че може и да намери начин и освен всичко и да ме осъди. Със всичките проблеми ,които ми се стовариха , както и факта , че бях изтеглил кредит , на който не можех да погасявам вноските поради факта , че не получавах заплата и бях уволнен, реших да подпиша заповедта , за да си отложа във времето до септември месец този проблем с тези обвинения за кражба. Към днешна дата лаптопа ми не е върнат , като ми се каза че ще ми се върне след като изплатя тези 2000 лв. Освен всичко докато аз работих не беше правена нито една ревизия пред мен , а бях обвинен , че тези 2000лв са липси от алкохол по мое работно време.В последствие разбрах , че не е имало как да докаже , че съм откраднал тези пари и аз и не съм , но вече е късно и заповедта е подписана. Не искам да давам пари , които не дължа само защото на момента съм проявил слабост и съм подписал този отвратителен документ.Искам да подчертая, че съвсем скоро разбрах и за други случаи във други обекти- минали и настоящи, пак със същия управител, със други колеги , с които е постъпил по същия начин. Края на септември месец се свърза с мен Агенция по събирания - Кредитинс и ми изпрати някаква споготба за разсрочено плащане и след това да ми се върне и лаптопа.Реших да не подписвам нищо повече и отидох при адвокат , който ми каза , че ще ми помогне ,но на втория път вече не ми вдигаше телефона. Днес пак ми се обадиха да ми кажат ,че ще се обърнат към съдия изпълнител.Моля Ви за становище в каква ситуация съм и мога ли да оспорвам тази ЗЗ или не и как. Въобще всяка информация би ми била полезна. Благодаря Ви!
|