Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Отново тема за родителски права  (Прочетена 2687 пъти)
0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
siempre_alone
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 2

Ел. поща
« : Октомври 21, 2013, 12:25:56 »

Ето и моята история.
През 2005 се запознах с бащата на детето ми. През 2006 се роди малкия, 2010 се разделихме, неразбирателства...През всички тези години сама се грижех за детето, защото той все беше на работа, да не говорим, че когато си беше у дома, не можех да го накарам да направи нищо, още по-малко да излезе с детето на разходка.. Т.е на мен ми липсваше мъжът у дома. Година и половина се опитвах да оправя положението, говорейки с него, но той не ми обръщаше внимание... Изневерих му. Но раздялата не дойде от това. Тръгнах си, защото бях изморена, не бе това семейството, което исках. След като си тръгнах оставих всички мои вещи в апартамента, за да са в полза на детето. Дела за попечителство не сме водили. Брак не сме имали. В началото даваше пари, нещо като издръжка. Сега разделяме разходите по-равно. Аз "издръжка" не съм плащала.
Няколко месеца по-късно получих възможност за работа в Испания. Реших да замина, защото не ми стигаха парите. Исках да взема детето с мен, да заживеем там. Той разбира се, отказа. Заминах и съжалявам, по две причини, че ме излъгаха в чужбината и най-вече, че оставих детето при баща му. Първите месеци извън родината не бяха никак лесни, измамиха ме и нямах пари даже и за хляб, съответно нямаше и как да се обаждам на детето. След това си стъпих на краката, звънях му, говорехме по скайп. Но това докато баща му не заживя с новата девойка.. влияе му не особено благоприятно. Спря да отговаря на повикванията ми, не включваше скайп и винаги си измисляше нещо. През 3-те години в чужбина, аз хиляди пъти исках да взема детето при мен, дори и за ваканция, но бащата не даваше. От друга страна, таткото не е в състояние да го гледа (рабоата му е такава, че се налага да пътува и го оставя по роднини, понякога и при съседи), понадебелял е доста, вечеря късно, иначе от гледна точка на възпитанието нямам забележки. Приятелката му също не може, тъй като е студент извън града и и се налага да пътува, а и работи като брокер, причина, поради която, не винаги запразнява в 16:30. В такива случаи, взима детето и го влачи цял следобед по обекти...
Прибрах се в България. Разбрахме се, че детето ще е и при мен и при него, за по седмица време. Но все се опитва да ме прецака. Опитва да го държи повече време при себе си. Днес, например, трябваше да го взема, звънях 100 пъти, накрая след като реши да отговори, ми каза, че не искал да ме вижда и сме щели да взимаме детето директно от училище, за да не се виждаме, не че аз искам... тъй като постоянно има някакви скандали когато се видим... И ми затвори...
Сега искам да заведа дело за родителски права, защото уж се разбрахме да сме равни, за доброто на детето, но той играе нечестно. Но ме е страх, затова описах по-подробно историята ми, за да получа съвет, чувствам се безпомощна, безсилна..
Недоказуема изневяра, 3 годишен престой зад граница, проявена незаитерисованост от моя страна (така го описва бащата) в първите ми 3 месеца зад граница, неплащане на "издръжка", каквато не е била постановена чрез съдия, според вас мотив ли са за отнемане на родителски права? Какъв е шанса ми да спечеля делото? А и съм без работа все още, прясно върнала се от чужбина, живея под наем.

Дълго стана, за което се извинявам...  :oops:
И благодаря предварително!
Активен
leonskia
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 526

WWW Ел. поща
« Отговор #1 : Октомври 22, 2013, 11:42:01 »

Случая Ви е доста комплексен. За да получите адекватно мнение трябва да изясните доста обстоятелства, свързани с написаното по-горе, а това няма как да стане във форума, защото поне у мен като адвокат изникват около 15 допълнителни въпроса към Вас.
Поради това Ви съветвам задължително да направите консултация с колега.
Активен

Dixi et animam salvavi
siempre_alone
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 2

Ел. поща
« Отговор #2 : Октомври 24, 2013, 09:46:28 »

Ок, разбирам напълно.
Само искам едно да попитам, сериозен  мотив ли е фактът, че в момента съм безработна и съм под наем, съдът взима ли го под лупа това?
Благодаря много!
Активен
leonskia
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 526

WWW Ел. поща
« Отговор #3 : Октомври 24, 2013, 10:14:35 »

Категорично съда ще изследва всички релевантни обстоятелства и това са едни от тях.Но не мисля,че те ще са решаващите. Както Ви написах действително следва да се обсъдят доста неща.
Активен

Dixi et animam salvavi
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: