Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: имам нужда от помощ  (Прочетена 2095 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
десислава
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 2

« : Октомври 03, 2013, 06:27:05 »

Имам развод със бившата ми съпруга от 2002г.До момента съм плащал редовно издръжка,с изключение на една година .това са 990 лв.Тя непрестанно ме тормози като иска опис на имущество,запор на заплата.За тази сума имам издадена присъда пробация 1г. и 6месеца.В момента ми е наложен запор от ДСИ за1990лв.,като обяснението беше че това са натрупани лихви.Аз имам и друго дете на 6г.,а жената с която живея не работи в момента.Така се оказва че ние нямаме никакви доходи.Моля за съвет какво да направя/Благодаря
Активен
Пламен Димитров
Юрист

Липсва Липсва

Публикации: 77

« Отговор #1 : Октомври 06, 2013, 11:24:10 »

1. ако осъденото лице получава до 300 лв. месечно - една четвърт част, ако е без деца, и една пета, ако е с деца, които издържа;

2. ако осъденото лице получава от 300 до 600 лв. месечно - една трета част, ако е без деца, и една четвърт, ако е с деца, които издържа;

3. ако осъденото лице получава от 600 до 1200 лв. месечно - една втора част, ако е без деца, и една трета, ако е с деца;

4. ако осъденото лице получава над 1200 лв. месечно - горницата над 600 лв., ако е без деца, и горницата над 800 лв., ако е с деца, които издържа.

Тези ограничения не се отнасят до задължения за издръжка. Присъдената сума за издръжка се удържа изцяло, а удръжките за другите задължения на осъдения и за задължения за издръжка за минало време се правят върху остатъка от всичките доходи на работника или служителя.

Месечното му трудово възнаграждение се определя, след като се приспаднат дължимите върху него данъци и задължителни осигурителни вноски.

Законът е определил минимум, под който не се допуска принудително изпълнение върху заплатата - когато трудовото възнаграждение е в размер до 250 лева месечно (чл. 213, ал. 1, т. 5 от Данъчноосигурителния процесуален кодекс).
Активен
десислава
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 2

« Отговор #2 : Октомври 10, 2013, 09:34:35 »

Благодаря
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: