Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Мога ли да разваля договор за дарение с лице, което не познавам?  (Прочетена 2990 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
tedy2000
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

Ел. поща
« : Септември 02, 2013, 02:11:15 »

Здравейте,
Имам следният проблем:През м.04 тази година реших да продам земеделска земя и се свързах с брокер с който подписах пълномощно , за да извади необходимите документи за продажбата,но вместо това въпросната "брокерка" е преупълномощила друг който е дарил земята ми на  себе си.Подадох жалба в прокуратурата за  измама с пълномощно ,но днес получих отказ за образуване на наказателно производство.Моля за съвет как да постъпя и какво мога да направя за да разваля въпросното дарение на лице което не познавам.Предварително Благодаря!
« Последна редакция: Септември 03, 2013, 06:59:26 от Tapizaushi79 » Активен
leonskia
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 526

WWW Ел. поща
« Отговор #1 : Септември 03, 2013, 09:09:18 »

Предполагам становището на прокуратурата е в смисъл, че тук става въпрос за гражданскоправен спор.
Поради това следва да заведете гражданско дело, по което задължително да впишете исковата молба, тъй като опита ми показва, че сега ще се опитат да прехвърлят имота многократно.
Активен

Dixi et animam salvavi
Пламен Димитров
Юрист

Липсва Липсва

Публикации: 77

« Отговор #2 : Октомври 09, 2013, 07:27:45 »

Какво е становището на прокуратурата?
Активен
Теофана Драгиева
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 302

« Отговор #3 : Октомври 12, 2013, 10:32:37 »

Закон за задълженията и договорите
Чл. 40. Ако представителят и лицето, с което той договаря, се споразумеят във вреда на представлявания, договорът не произвежда действие за представлявания.
Чл. 43, ал. 3. Пълномощникът е длъжен незабавно да извести упълномощителя за преупълномощаването и да му даде необходимите сведения за преупълномощения. Ако пълномощникът не изпълни това задължение, той отговаря за действията на това лице като за свои действия.

Няма как да се реши случаят, без да се види точният текст и на двете пълномощни. Ако не желате да ги представите във форума, незабавно се обърнете към адвокат.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: