Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Преминаването от безсрочен в срочен трудов договор  (Прочетена 2971 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
pa4o_36142abv.bg
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

« : Август 09, 2013, 10:27:48 »

Здравейте
Искам да попитам следният въпрос :
Относно подписване на споразумение от преминаване на трудов  безсрочен договор в срочен за осъществяване на временна работа .
Значи , аз работя във фирма която предлага услуги на институция  за извършване на определена дейност .Работя на този догор вече 3 години .
Като мой работодател се води фирмата от която си получавам  заплатата  в същото време работя в седалището на фирмата която ме ползва като наемен служител.
Преди дни фирмата работодател ме накра да подпиша нов договор за работа , който е срочен за осъществяване на дейност към фирмата  ПОЛЗВАТЕЛ .
Това което ме накараха да подпиша е че Аз прекраятвам трудовото си правоотношение по чл.325 т.1 от КД
Като причини за прекраятването се отбелязват … цитирам
“Подадена писмена молба от служителя и постигнато взаимно съгласие на страните “
Според  мен това е наказуемо , защо аз никога не съм изразил писмнено такова нещо Ъ?Ъ?
Защото спред закона :
……..Преминаването от безсрочен в срочен трудов договор чрез допълнително споразумение без да е налице писмен акт от работника или служителя, трябва да се смята за нарушение на закона, което води до недействителност на клаузата в допълнителното споразумение, променяща срока на договора от безсрочен в срочен. …………………..
Имали нещо притеснително в това , защото не съм го подписал още .
Това което ми казах е че ги задължава закона да преминем на такива договори защото един вид аз съм служител Аусорсинг под ръководството и контрол на ПРЕДПРИЯТИЕТО ПОЛЗВАТЕЛ.
Активен
Теофана Драгиева
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 302

« Отговор #1 : Август 09, 2013, 03:18:21 »

Изиграли са Ви. Всъщност вие доброволно сте прекратили безсрочния договор. Ако не подпишете и безсрочното споразумение, какво очаквате.
Във Вашия случай трябва да се видят всички документи, с кото разполагате, вкл. тези, касаещи фирмата ползвател. Пуснете сигнал до инспекцията по труда и ангажирайте адвокат, който да се запознае с всички детайли.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: