Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: преждевременно прекратяване на договор  (Прочетена 890 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Слънчоглед
Потребител
*

Карма: +0/-0
Липсва Липсва

Публикации: 1


Ел. поща
« : Юни 08, 2013, 09:19:00 »

Здравейте! Признавам си за писанията си по-долу съм абсолютно некомпетентна, затова се обръщам към вас за помощ....
Работя във фирма, която плаща на своите служители на час. т.е. всеки месец заплатата не е една и съща, тъй като и изработените часова са различни. Намерих си много по-добра работа, но за жалост компанията не може да чака да пусна месец предизвестие, за да започна при тях. Говорих със своя работодател, но той ми върна отговор, че ако искам да напусна трябва да пусна въпросното  предизвестие. Готова съм да платя неустойка, за да мога да започна работата на новото място, така или иначе тези "загубени" пари ще си ги възвърна за 2 месеца. Имам обаче няколко въпроса:
1. На какъв принцип се изчислява неустойката, която трябва да платя като заплатата ми не е една и съща всеки месец?
2. Ако парите, които получа са повече от тези, които трябва да дам, разликата би трябвало да остане за мен нали?
3. Имам ли право след като платя неустойката, работодателят да ми изплати изработените часове от началото на месеца до момента, в който съм си тръгнала т.е. от началото на м. юни-досега?
4. Ако платя неустойката мога ли изисквам работодателя да ми попълни веднага трудовата книжка без някакво забавяне, за да мога веднага да започна на новото място?

П.С. Съжалявам за множеството въпроси, но в подобен казус ми се случва за първи път, от както  работя (вече почти 5 години) и искам да съм запозната с това, което трябва да очаквам. Ще бъда благодарна на всеки отговор.

Поздрави,
С.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  
 
Отиди на: